Curcan cu cimbru si oregano

de mihaelar63 in Curcan, 1 Mar 2015 | 1712 vizualizari

 

Profitam cat putem de preparatul la cuptor . Ce bunatate un piciorus :d de curcan frumos rumenit . Si acolo niste cartofiori aruncati langa !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa curcan intreaga -1.5 kg
  • 1.5 kg cartofi
  • 6 catei usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 cana cu vin alb
  • 100 ml ulei masline
  • 2 crengute oregano
  • 2 crengute cimbru
  • sare
  • boia rosie de ardei
  • pudra chili
  • ceapa si cimbru verde pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu cimbru si oregano:

Pulpa se curata , se spala si se aseaza intr-o tava .

Cartofii , ceapa si usturoiul se curata .

Feliati legumele si le asezati in jurul pulpei de curcan .

Sarati , piparati , pudrati cu chili , stropiti cu ulei si asezati deasupra crengutele de oregano si cimbru .

Turnati 1-2 cani de apa si dati la cuptorul preincalzit  cu vasul acoperit [ cu o folie de aluminiu daca nu aveti capac ].

Dupa o ora indepartati folia si turnati vinul peste carne .

Lasati inca 45 minute la cuptor intorcand carnea tot la 15 minute .

Serviti friptura calda presarata cu verdeata .

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit cimbru si oregano uscat . Daca este sezonul se poate folosi verde .

2

Noi am servit si cate un pahar de vin productie proprie .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Curcan  cu cimbru si oregano 369330
retete culinare - Curcan  cu cimbru si oregano 369331
retete culinare - Curcan  cu cimbru si oregano 369332
retete culinare - Curcan  cu cimbru si oregano 369333
retete culinare - Curcan  cu cimbru si oregano 369334
retete culinare - Curcan  cu cimbru si oregano 369335
retete culinare - Curcan  cu cimbru si oregano 369337
retete culinare - Curcan  cu cimbru si oregano 369338
retete culinare - Curcan  cu cimbru si oregano 369339
retete culinare - Curcan  cu cimbru si oregano 369340
retete culinare - Curcan  cu cimbru si oregano 369341

COMENTARII (22)

Rocsi 1

02.03.2015, 20:55

Am auzit ca ne-ai chemat la masa

geoline 1

03.03.2015, 21:16

ce bine arata!!!

anca_rm 1

04.03.2015, 09:19

aromat curcanul tau ,

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D