Curcan cu legume, portocale si ghimbir

de Panacris in Curcan, 24 Ian 2016 | 921 vizualizari

 

Luna aceasta gazda provocării Cutia misterelor, Cutia misterelor - Mistery box challenge, provocare inițiată de Cerasela Badr El-Din, minunata prietenă Simona Georgescu, cu al ei minunat blog: http://pumpkinmona.blogspot.ro/2016/01/provocarea-cutia-misterelor-mistery-box.html


 


Iată lista cu ingredientele din Cutia misterioasă, propusă de Simona: ”ghimbir, legume verzi(salata, spanac, rucola, valeriana), carne de pui (poate sa fie si curcan sau rata), oua, branzeturi (la alegere), un ingredient din trandafiri (dulceata, petale de trandafiri, apa de trandafiri), iaurt (poate sa fie chefir, sana, ce doriti din categoria asta), scortisoara, migdale, iar vedeta acestei luni va fiiii…..portocala!!!” Ei nu am reușit să combin toate ingredientele propuse, dar pe cele principale, le-am combinat foarte fain. Inițial Zmeișorii au fost reticienți, dar  au probat și testul a fost trecut. Gata cu vorbăria, să trecem la treabă! ;)

 

INGREDIENTE

  • Bucățele de curcan cca. 600 g,
  • Ceapă galbenă 2 bucăți,
  • Apio 2 tije,
  • Ardei gras roșu ½ bucată,
  • Portocale 2 bucăți,
  • Ghimbir rădăcină rasă după gustul fiecăruia,
  • Ulei de măsline 1-2 linguri,
  • Sare iodată 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat 1 praf,
  • Condiment portocale și ghimbir de la DeLuxe ½ linguriță,
  • Condiment portocale și lămâie de la DeLuxe ½ linguriță,
  • Miez de nucă mărunțit cca. 50 g.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu legume, portocale si ghimbir:

Legumele curățate și feliate julien se trag în uleiul de măsline încins, cca 5 minute, după ce au devenit translucide se adaugă bucățelele de curcan, se completează cu puțină apă, apoi se lasă la gătit cca. 15 minute la foc mediu, pe aragaz acoperite.

După cele 15 minute, mâncarea se  transferă într-un vas termorezisten, apoi se condimentează cu ghimbirul ras, sarea, piper, condimentele aromate cu portocale. Portocalele se spală bine cu apă caldă și oțet, apoi se feliază și se așează între bucățelele de carne. Se presară nucile mărunțite apoi se introduce vasul la gătit, în cuptorul preîncins, neacoperit, la 200 grade cca. 15 minute, până începe să se rumenească deasupra.

 

Se serveșete cald, ca atare sau alături de orez și salată de sezon. Spor și poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Curcan cu legume, portocale si ghimbir 424303
retete culinare - Curcan cu legume, portocale si ghimbir 424304
retete culinare - Curcan cu legume, portocale si ghimbir 424305
retete culinare - Curcan cu legume, portocale si ghimbir 424306
retete culinare - Curcan cu legume, portocale si ghimbir 424307
retete culinare - Curcan cu legume, portocale si ghimbir 424308
retete culinare - Curcan cu legume, portocale si ghimbir 424309
retete culinare - Curcan cu legume, portocale si ghimbir 424310
retete culinare - Curcan cu legume, portocale si ghimbir 424311
retete culinare - Curcan cu legume, portocale si ghimbir 424312
retete culinare - Curcan cu legume, portocale si ghimbir 424313
retete culinare - Curcan cu legume, portocale si ghimbir 424314
retete culinare - Curcan cu legume, portocale si ghimbir 424315
retete culinare - Curcan cu legume, portocale si ghimbir 424316
retete culinare - Curcan cu legume, portocale si ghimbir 424317
retete culinare - Curcan cu legume, portocale si ghimbir 424318
retete culinare - Curcan cu legume, portocale si ghimbir 424319
retete culinare - Curcan cu legume, portocale si ghimbir 424320
retete culinare - Curcan cu legume, portocale si ghimbir 424321
retete culinare - Curcan cu legume, portocale si ghimbir 424322

COMENTARII (22)

Rux 1

25.01.2016, 22:21

Arata extraordinar!

mirela0911 1

26.01.2016, 14:53

Super arata! Si ce bun o fi!

Zamfira 1

02.02.2016, 11:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D