Curcan cu mazare si busuioc

de mihaelar63 in Curcan, 14 Mai 2015 | 1137 vizualizari

 

Rapid a trebuit sa prepar ,,ceva'' de pus la pachet pentru fiul meu. Carnea de curcan, o bucata frumoasa si de casa deja era dezghetata. Mi-a trebuit mai putin de 25 minute ca mancarea sa fie deja impachetata.

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe verzi
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 100 ml ulei
  • 1 conserva rosii pasate
  • 500 gr piept curcan dezosat
  • 500 gr mazare verde congelata
  • 1 varf cutit scortisoara pudra
  • 3 linguri busuioc verde tocat
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu mazare si busuioc:

  1. Curatati si spalati legumele.
  2. Morcovul se taie rondele . Ceapa si ardeiul se toaca marunt .
  3. Pieptul de curcan se spala se zvanta si se taie cuburi -putin mai mici ca o cutiuta de chibrituri.
  4. Caliti legumele usor 2-3 minute. Sarati.
  5. Adugati carnea si caliti pana cand aceasta se patrunde si isi schimba culoarea din roz  in galben-albicios .
  6. Pentru ca morcovul este crud se patrunde rapid, puteti aduga rosiile pasate.
  7. Condimentati cu scortisoara si puneti busuiocul taiat fasiute.
  8. Acum se poate pune mazarea congelata si mai lasati sa fiarba fara capac 5-10 minute.
  9. Gustati si sarati daca este nevoie.
  10. Piparati si serviti preparatul decorat cu frunze de busuioc verde .
 

TIPS-URI

1

Pentru a pastra culoarea frumoasa verde -viu la mazare ,fierbeti la foc potrivit fara capac .

RETETA IN IMAGINI

Curcan cu mazare si busuioc-0
Curcan cu mazare si busuioc-1
Curcan cu mazare si busuioc-2
Curcan cu mazare si busuioc-3
Curcan cu mazare si busuioc-4
Curcan cu mazare si busuioc-5
Curcan cu mazare si busuioc-6
Curcan cu mazare si busuioc-7
Curcan cu mazare si busuioc-8
Curcan cu mazare si busuioc-9
Curcan cu mazare si busuioc-10
Curcan cu mazare si busuioc-11
Curcan cu mazare si busuioc-12
Curcan cu mazare si busuioc-13

COMENTARII (21)

mihaelar63

mihaelar63 1

16.05.2015, 18:52

Mena rapid o invartesti in cratita !!!

mihaelar63

mihaelar63 1

16.05.2015, 18:53

Dublu ochit , Anca

mihaelar63

mihaelar63 1

16.05.2015, 18:54

Veve pe aici a cam plouat asa ca am inveselit farfuria

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!