Curcan cu portocale

de mihaelar63 in Curcan, 13 Ian 2010 | 4033 vizualizari

 

asta am pregatit eu de revelion

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe curcan [aprox. 2 kg.]
  • 400 gr. bacon
  • 1 portocala
  • 1 rosie
  • 5 catei usturoi
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • boia
  • ulei
  • 400 gr. morcovi
  • 400 gr. ciupercute
  • 1 borcan porumb tanar
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu portocale:


  1. pulpele de curcan se spala bine si se incresteaza [ vezi imagine] .

  2. se curata usturoiul si morcovii .

  3. se feliaza baconul si rosia .

  4. din zeama de portocala , ulei, piper, boia, busuioc ,sare se prepara o mixtura cu care se maseaza pupele de curcan .

  5. se impaneaza pulpele cu usturoi, bacon , felii de rosie .

  6. se pune intr-o tava cu morcovii +putina apa ,se acopara cu folie de aluminiu si se da la cuptor [220 grade C] timp de o ora .

  7. dupa ce se indeparteaza folia se pune porumbul si ciupercutele.

  8. se mai lasa la rumenit 30 min . [mai adaugati apa daca e necesar , stropiti cu sosul format ]

 

TIPS-URI

1

serviti cu piureu de cartofi simplu ,sosul format la friptura e suficient +salata verde .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Curcan cu portocale 13703
retete culinare - Curcan cu portocale 13704
retete culinare - Curcan cu portocale 13705
retete culinare - Curcan cu portocale 13706

COMENTARII (5)

rivka 1

13.01.2010, 17:55

super super frumos, si ce farfurii frumoase ai mai mare dragul sa papi din ele...de unde le-ai gasit?
is fff frumoase!

mihaelar63 1

13.01.2010, 20:06

rivka imi place noua ta coafura
farfuriile , cele rosii cu flori le-am luat de la kaufland .referitor la reteta cred ca ar merge zeama chiar si de la 2 portocale .

Bunica 1

13.01.2010, 21:35

Ce buuuun ! Daca pregatesti multe bunatati e normal sa fii "bine crescuta " , nu ca eu as fi mai prejos. Felicitari pentru acest preparat !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu banane

de Rux 9

Chec cu banane

ieri la 23:40

Bucățele de carne de porc cu sos de muștar și tăiței de orez

Bucățele de...

ieri la 18:42

Placinta cu cartofi si sunculita taraneasca

Placinta cu...

ieri la 10:20