Curcan cu smantana

de La Ancuta in Curcan, 25 Ian 2011 | 5279 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de curcan
  • 1 ceapa
  • 2 ardei
  • 1 borcan ciuperci
  • 1 lingura faina (optional)
  • 1 lingura bulion
  • 250 ml smantana
  • 5 catei usturoi
  • cimbru
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 frunza dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu smantana:

Spalam carnea, o taiem bucati si o condimentam cu sare si piper.

incingem uleiul si prajim carnea pe toate partile.

Adaugam ceapa taiata marunt si ardeiul taiat cubulete si lasam 2-3 minute.

Scurgem ciupercile si le adaugam peste carne. Adaugam apa cat sa acopere carnea.

Adaugam bulionul, cimbrul si frunza de dafin si lasam sa fiarba. Daca mai trebuie mai adaugam apa.

Cand carnea a fiert adaugam smantana si eventual o lingura de faina desfacuta in putina apa.

Adaugam usturoiul pisat, potrivim de sare si mai lasam sa dea cateva clocote.

Se serveste cald, noi am mancat cu mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

mihaelar63 1

26.01.2011, 18:06

Prea bun si cu curcan , si cu ciuperci , si cu smantana , si cu mamaliguta , intrutotul pe gustul meu

La Ancuta 1

26.01.2011, 19:26

Roberta, Lia va multumesc

La Ancuta 1

26.01.2011, 19:26

Mihaela ma bucur ca este pe gustul tau.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de curcan cu ghebe