Curcan cu taitei de orez in stil asiatic

de mihaelar63 in Paste, 23 Ian 2010 | 5662 vizualizari

 

grea misiune cu mancarea asta chinezeasca , dar daca puiu mamii vrea ...

 

INGREDIENTE

  • 400 gr. piept curcan 
  • 400 gr. taitei de orez
  • 400 gr. ardei diferite culori
  • 4 ridichi rosii
  • 4 catei de usturoi  
  • 4 cm radacina ghimbir
  • sare
  • 100 gr. unt
  •  4 linguri sos soia
  • 1 lingurita zahar brun
  • 2 linguri pasta rosii
  • 1 varf cutit cu praf de curry
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu taitei de orez in stil asiatic:


  1. carnea de curcan se taie fasii cat mai inguste se sareaza si se prajeste in unt impreuna cu ghimbirul taiat fasii.

  2. ardeiul si usturoiul se curata , se spala impreuna cu restul legumelor si se taie fasii lunguiete si inguste .

  3. curcanul se scoate din tigaie , in untul ramas se calesc la foc mic legumele cam 3-4 minute [ sa ramana mai mult crude ,, a la dente ''].

  4. se pune sosul de soia , pasta de rosii si se presara zahar , curry si sare daca mai este necesar ,

  5. se adauga si carnea de curcan .

  6. intr-o oala cu apa in clocot si sare se pun taiteii de orez . se opreste focul si se lasa in apa fierbinte 3 minute . nu necesita fierbere.

  7. strecurati taiteii de orez , puneti pe platou sau farfurii si serviti cu curcanu + legume cat preparatul este cald .

 

TIPS-URI

1

sosul de soia este foarte sarat , adaugati sare la sfarsit numai daca e nevoie .

2

taiteii de orez sunt hipocalorici , deci sunt mai indicati in diete decat cei din faina alba .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Curcan cu taitei de orez in stil   asiatic 14565
retete culinare - Curcan cu taitei de orez in stil   asiatic 14566
retete culinare - Curcan cu taitei de orez in stil   asiatic 14567
retete culinare - Curcan cu taitei de orez in stil   asiatic 14568
retete culinare - Curcan cu taitei de orez in stil   asiatic 14570

COMENTARII (8)

Brindusa 1

24.01.2010, 21:17

De ce spui ca e grea misiunea? Vad ca te-ai descurcat bine!

Da' pana la urma tot i-ai pus tu un strop de Ardeal (i-ai facut in unt, iar chinezii nu prea au asa ceva in retetele lor).
La fel facea si bunica mea.

mihaelar63 1

24.01.2010, 21:43

misiunea a fost grea ptr ca paseam pe teren necunoscut mie , despre unt cred ca am citit in ceva reteta , m-am documentat , si pana la urma a iesit din toate amalgamul pe care il vezi .
cert e ca voi mai prepara asa ceva . ne place ,

mihaelar63 1

24.01.2010, 21:45

ana puiul meu are 21 ani si este student la poli , fiind sesiune nu-i refuz nimic .

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!