Curcan in sos marinat

de Retete cu Margareta Cismasiu in Curcan, 4 Dec 2014 | 3021 vizualizari

 

Am tot gatit curcanul sub diferite forme:cu garnitura de cartofi,de legume,in bere,cu fructe.De data asta m-am gandit ca s-ar simti bine sa se balaceasca intr-un sos marinat,asa ca am trecut la treaba.Rezultatul a fost peste asteptari pentru ca si noi ne-am simtit bine,degustandu-l.Recomand cu caldura aceasta reteta.Se face usor,e gustoasa si foarte versatila

 

INGREDIENTE

  • jumatate piept de curcan,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 3 linguri faina,
  • 500ml bulion,
  • sare,piper,
  • 2-3 foi de dafin,
  • 2 catei de usturoi,
  • 1 ling zahar,
  • cimbru.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan in sos marinat:

In afara de piept de curcan se pot folosi si pulpele.Carnea se spala , se zvanta bine si se taie cuburi.Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga pieptul de curcan sau pulpele.

Se lasa sa se prajeasca.Cand incepe sa se rumeneasca,se adauga faina,se amesteca si se stinge cu bulionul.Se amesteca totul bine pana rezulta un sos mai subtire.

Daca e prea gros se subtiaza cu un pic de supa sau apa.Se adauga restul ingredientelor si se potriveste de sare si piper.Se mai lasa sa fiarba pana sosul capata consistenta unei smantani mai groase.Se ia de pe foc si se serveste.

 

COMENTARII (7)

anca_rm 1

04.12.2014, 10:44

iri_iri 1

04.12.2014, 21:49

Panacris 1

05.12.2014, 09:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25