Curcan la cuptor cu garnitura de orez

de adriana_bobu in Curcan, 2 Ian 2011 | 5519 vizualizari

 

Delicios.......

 

INGREDIENTE

  • un curcan de cca 4Kg
  • 300 g orez
  • o ceapa
  • o punga cu amestec de legume(morcov, mazare, ardei,porumb)
  • 2 linguri vegeta
  • 100 g unt
  • sare, piper, rozmarin, cimbru, sos de soia
  • 250 ml vin alb
  • o lingura miere albine
  • zeama supa 
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan la cuptor cu garnitura de orez:

Pentru inceput m-am ocupat de curcan....l-am spalat bine si l-am pus intr-o oala cu apa (curcanul l-am asezat culcat pentru a-l acoperi apa) pentru a-i trage o usoara fiertura cam 15 min pe fiecare parte . In apa am pus o lingura vegeta si a rezultat o supica buna. Apoi l-am scos din oala si l-am asezat intr-o tava in care fac deobicei friptura....si l-am uns cu toate mirodeniile : sos de soia, sare, piper, rozmarin, cimbru si cu mierea dizolvata in putina zeama de la carne.L-am pus in tava cu cca 250 ml  supa, l-am mai uns cu putin unt  si l-am dat la cuptor. Din cand in cand (cam la 20 min il mai scoteam din cuptor pentru a-l intoarce pe ambele parti si a-l "insiropa" cu sosul din tava iar dupa aproximativ 2 ore l-am stropit cu vinul alb ....iar sotul meu a adaugat (asa pentru decor) doua mere carora le-a scos cotorul si le-a umplut cu stafide. A fost o idee foarte buna , s-au combinat foarte bine cu curcanul....

Intr-o tigaie am pus unt si am tras ceapa tocata marunt. Apoi am adaugat amestecul de legume, si dupa ce s-au imprietenit toate componentele am adaugat orezul bine spalat, untul, vegeta si cca 500 ml supa. Dupa ce a scazut bine orezul, l-am acoperit si l-am dat deoparte de pe foc. 

Dupa ce curcanul a fost gat ...adica s-a rumenit, l-am pus pe un platou cu garnitura de orez. A iesit o grozavie...

 

COMENTARII (21)

ionix 1

03.01.2011, 15:34

super! şi ai mei au avut curcan.... au avut unul de la ţară.. tare bun e curcanul

adriana_bobu 1

03.01.2011, 15:37

vanilla,ligia,ionix

lilik 1

03.01.2011, 17:03

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18