Curcan tavalit in unt aromat cu garnitura de ciuperci

de Gusti in Curcan, 26 Ian 2013 | 2285 vizualizari

 

O reteta de piept de Curcan tavalit in unt aromat foarte usor de preparat, careia i-am adaugat ca garnitura o tocanita rapida de ciuperci

 

INGREDIENTE

  •  o bucata de piept de curcan, taiata in 4 parti
  • jumatate pachet unt
  • o punga de ciuperci congelate (sau proaspete, la alegere)
  • o crenguta de rozmarin
  • citeva fire de patrunjel
  • 6-8 catei de usturoi
  • o crenguta de cimbru
  • o ceapa mica/medie
  • marar
  • sare si piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan tavalit in unt aromat cu garnitura de ciuperci:

 Am pus o parte din unt in tigaie, un pic mai mult de sfert sa zicem, si am tavalit putin carnea de curcan prin ea. Apoi, am scos carnea si am pus-o in vasul Zepter (se poate pune si la cuptor, stropita cu putin ulei, apa si sare si piper. Chiar si putin vin alb) circa 5-7 minute.

Am pus in locul ei in tigaie ceapa taiata marunt, pina s-a facut aurie, am adaugat ciupercile (am folosit congelate, un mix cu bureti de padure, ghebe, etc), am amestecat, iar la final am adaugat 2-3 catei de usturoi zdrobiti si mararul tocat marunt. Am mai amestecat putin si gata tocanita de ciuperci.

Am scos ciupercile si am pus restul de unt in tigaie. Am adaugat usturoiul zdrobit, crengutele de rozmarin si cimbru, dar si patrunjelul. Am aromat astfel untul timp de 2-3 minute.

Am scos carnea din Zepter, era aproape facuta, si am tavalit-o prin untul aromat pina a prins o usoara crusta.

Am decorat portia cu crenguta de rozmarin.

 

RETETA IN IMAGINI

Curcan tavalit in unt aromat cu garnitura de ciuperci-0
Curcan tavalit in unt aromat cu garnitura de ciuperci-1
Curcan tavalit in unt aromat cu garnitura de ciuperci-2
Curcan tavalit in unt aromat cu garnitura de ciuperci-3

COMENTARII (31)

diaconta

diaconta 1

28.01.2013, 22:22

va sa zica te-ai luat la tranta cu el ))

AnyCostescu

AnyCostescu 1

07.02.2013, 11:49

babi5

babi5 1

17.06.2013, 10:34

Bunnnnnnnnnnn!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!