Curcan umplut

de Dana Cristea - pusikmea in Curcan, 2 Ian 2011 | 16618 vizualizari

 

trebuie sa recunosc ca nu l-am facut eu, ci socrul meu care a lucrat ca bucatar, a iesit o minunatie, imi pare rau ca nu am poze bune sa se vada ce a iesit cu adevarat.

 

INGREDIENTE

  • un curcan ( de preferat de cumparat, eu am avut de casa si ne-am chinuit mult cu el)
  • vin alb-300 ml
  • coniac- 300 ml
  • supa de curcan
  • cativa cartofi
  • mujdei de usturoi( facut dintr-o capatana de usturoi, sare si apa)
  • pentru umplutura:  
  • 100 g unt
  • 1 kg ciuperci
  • 1 ardei mare rosu
  • 2 cepe
  • 3 cpatani usturoi
  • branza rasa pentru pizza
  • 300 g kaiser
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • condimente , sare, piper, bioa iute/dulce

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan umplut:

Pentru inceput punem curcanul la fiert intr-o oala mare.

Dupa ce a fiert cat de cat incepem operatiunea de umplere.

Pregatim umplutura astfel:

Punem kaiserul si toate legumele taiate cubulete mici la calit in unt, dupa ce s-au calit stingem cu cateva linguri de supa, dupa ce s-a racorit putin vom pune niste branza speciala pentru pizza peste aceasta compozitie cu care vom umple curcanul.

Umplem curcanul, dupa care il coasem sa nu iasa umplutura, noi l-am mai pansat pe ici pe colo cu felii de bacon pentru ca a fost crestat prea mult.

Il punem intr-o tava mai inalta, in care am pus cateva polonice de supa si-l bagam la cuptor.

Curcanul trebuie lasat app 4 ore la cuptor.

Din cand in cand il scoatem si-l stropim cu coniac si vin alb ( se spune ca il ajuta sa se fragezeasca), iar sosul va iesi demential.

Dupa ce s-a rumenit usor vom pune si cartofii langa el si mai lasam pana se fac si acestia.

Dupa ce il scoatem din cuptor il stropim cu mujdeiul de usturoi.

Se serveste alaturi de cartofii si sosul demential.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan umplut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Curcan umplut