Curcan umplut la cuptor

de Sylvia in Curcan, 24 Dec 2010 | 31621 vizualizari

 

Curcanul umplut la cuptor intregeste traditia Sarbatorilor de iarna, desi nu am avut invitati la masa , respect mereu traditia si fac curcan la cuptor

 

INGREDIENTE

  • Am avut un curcan mai mic de 2,5 kilograme si din experienta proprie va recomand ca idee, curcanii de 2-3  kg sunt suficienti de mari pentru 6-8 persoane si ies mai fragezi
  • Pentru marinada : 
  • 24 de ore intr-un amestec facut din 150 ml in alb,
  • 150 ml ulei,
  • 150 ml apa,
  • sare, piper ( si macinat si boabe)
  • cuisoare,
  • foi de dafin,
  • putina boia,
  • verdeturi aromate salvie si patrunjel am pus eu.
  •  Umplutura :
  • carne de porc slaba( 150 grame) ,
  • cu ficat de porc ( 100 grame) ,
  • o ceapa mare,
  • o bucata de telina,
  • 2 linguri de zarzavat de iarna  facut dupa reteta aceasta  http://bucataria-sylviei.ro/zarzavat-pentru-iarna/ ,
  • un ou,
  • 2 linguri de pesmet,
  • 2 linguri ulei,
  • verdeata aromata in functie de preferinte.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan umplut la cuptor:

 Am lasat curcanul, frecat in prealabil cu sare si pe interior si pe exterior,   24 de ore intr-un amestec facut din 150 ml in alb, 150 ml ulei, 150 ml apa, sare, piper ( si macinat si boabe) cuisoare, foi de dafin, putina boia siverdeturi maruntite.  Se roteste la cateva ore ca sa se patrunda cu aromele pe toate partile.

 Am calit ceapa in ulei  impreuna cu celelelate zarzavaturi date pe razatoare. Am tocat apoi tot cu robotul de bucatarie ( inclusiv ceapa calita) si am condimentat dupa gust  cu sare, piper, putin cimbru, verdeata aromata, boia si am amestecat bine cu un ou si pesmet pana se obtine o pasta consistenta. Am mai facut cu aceasta compozitie o gaina umpluta si i-a dat o aroma aparte asa ca am facut reteta si la curcan, de obicei il umpleam cu un mar si cu orez cu legume dar a iesit mai bine reteta asta noua.

Am preincalzit cuptorul la 200 grade, am umplut curcanul cu compozitia de carne si l-am asezat intr-o tava mare. Am turnat peste zeama in care a stat la macerat si l-am dat la cuptor.

 Dupa 15 minute cand am vazut ca incepe sa sfaraie apa din tava semn ca fierbe deja am redus temperatura la 180 de grade si am lasat o ora si 15 minute la temperatura asta. Am incercat sa fac metoda de coacere  recomandata pe eticheta respectiv la un curcan de 3 kg lasat la copt 3 ore la 175-180 de grade. Dupa o ora si jumatate de stat la cuptor am redus temperatura la 175 de grade si am mai lasat o ora. La fiecare 15-20 minute de cand l-am pus a cuptor l-am umezit cu cate o lingura-doua de ulei din tava sa nu se usuce. Am avut surpriza ca la temperatura asta nu se usuca si nu se arde asa ca dupa 2,5 ore era perfect rumenit si facut. Anul trecut am avut un curcan mare si l-am facut la temperatura mai mare si ii puneam mereu comprese sterile imbibate cu unt peste el, acum nu a fost cazul . Dupa 2,5 ore aveam rezultatul.

TIPS-URI

1

Calculati la fiecare kg de carne de curcam o ora la cuptor la 175 de grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan umplut la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

gaby_duceag 1

25.12.2010, 19:53

Craciun fericit!
Nu am papat niciodata curcan
uite ceva frumos pentru tine http://www.youtube.com/watch?v=dn1NmtJHhuI&feature=player_embedded

MIUTA 1

26.12.2010, 22:18

Arata foarte bine delicios

Sylvia 1

02.01.2011, 16:04

Gaby am uitat sa iti spun ca taaaaare mi-a placut melodia pusa de tine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de rosii cu carne de curcan