Curcan,pui si carnati la tava

de Rocsi in Mancaruri cu carne, 6 Iun 2012 | 1790 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 copane de curcan
  • 3 pulpe de pui
  • 1 carnat de casa afumat
  • 3 cartofi
  • 1 borcan ciuperci intregi
  • 1 rosie
  • 4 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • marar uscat
  • boabe de piper
  • 1/2 cana de vin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan,pui si carnati la tava:

Pulpele de pui si copanelele de curcan le parlim de puf la flacara. Le spalam mai apoi si le lasam sa se scurga. Ciupercile le scurgem de zeama si le spalam. Rosia o spalam si o taiem felii pe rotund. Cartofii ii curatam de coaja ,ii spalam si ii taiem in doua. Ii scobim putin ,ii condimentam cu sare si piper si punem in ei cate o bucata de carnat si ciupercute.

Luam o tava si o ungem cu ulei. Punem carnea,iar printre cartofii umpluti. Intre acestea ,asezam restul de ciuperci si bucatele de carnati. Usturoiul il curatam ,il tocam marunt si il  punem deasupra. Presaram sare,piper si marar uscat. Turnam o cana de apa si vinul. Asezam feliile de rosii,iar mai apoi boabe de piper.

Acoperim tava si o bagam in cuptorul incins. O lasam la foc potrivit pana este bine patrunsa carnea. Spre final descoperim tava si o mai lasam cam 15 minute pentru a prinde o crusta. Cand este gata,scoatem la racorit,apoi servim.

Simplu,satios si bun!

 

RETETA IN IMAGINI

Curcan,pui si carnati la tava-0
Curcan,pui si carnati la tava-1
Curcan,pui si carnati la tava-2

COMENTARII (23)

iri_iri

iri_iri 1

06.06.2012, 21:44

cocolina

cocolina 1

06.06.2012, 23:10

foarte bune toate

Rocsi

Rocsi 1

07.06.2012, 11:53

Miuta,Iri,Coco va multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!