Curcubeu

de Lavinia in Prajituri, 1 Dec 2012 | 6835 vizualizari

 

O prajiturica foarte aspectuasa si gustoasa ,merge foarte bine si pe masa de sarbatoare :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g faina
  • 30 g cacao
  • 5 linguri ulei

Creme:

  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri lapte
  • 3 albusuri+3 linguri zahar pudra
  • 600 ml frisca
  • 200 g visine
  • 150 g ciocolata
  • 100 g ciocolata alba
  • 2 lingurite ness
  • 2 pliculete gelatina

Sirop:

  • 200 ml apa
  • 1 plic ciocolata calda

Glazura:

  • 250 g ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
  • bombonele colorate(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcubeu:

Pentru blat am mixat albusurile spuma cu un praf de sare,am adaugat treptat zaharul,galbenusurile,uleiul si cacaua amestecata cu faina si praful de copt cernute.

Am tapetat o tava 35/25 cm cu folie si am dat la cuptor 25 de min(testul scobitorii)

Pentru creme am frecat galbenusurile cu zaharul si laptele si le-am pus pe baie de abur pana s-au ingrosat.Am batut frisca (nu f tare) am adaugat crema de galbenus racita complet si albusurile batute spuma cu un praf de sare si zaharul pudra.


Am impartit compozitia in 3 parti egale.In prima am pus visinele pasate ,in a 2-a am pus 150 g ciocolata topita si racita iar in a 3-a ciocolata alba topita si racita si nessul.
Am hidratat gelatina in putina apa rece timp de 10 min.Am puso pe foc mic sa se topeasca(atentie,sa nu fiarba) si am impartito in mod egal in cele 3 creme.

Am croit 2 bucati de blat (dupa forma de chec) .Am pus blaturile in forme,le-am insiropat putin si cu ajutorul unui posh am pus un rand de crema de ciocolata,un rand de crema de ness si ciocolata alba iar pe mijloc crema de visine.Am dat la rece pentru 2-3 ore.Intre timp am topit ciocolata, am lasat-o sa se racoreasca ,am pus-o peste prajituri si am ornat cu bombonele colorate!



 

RETETA IN IMAGINI

Curcubeu-0
Curcubeu-1
Curcubeu-2
Curcubeu-3

COMENTARII (24)

 Lavinia

Lavinia 1

03.12.2012, 09:32

Multumesc

mirela_chicago

mirela_chicago 1

12.03.2013, 22:09

arata super, cred ca este si foarte buna, felicitari

 Lavinia

Lavinia 1

13.03.2013, 10:22

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!