Curry cu basmati si ficat de pui in sos de rosii cu ardei copt

de Merisor in Ficat, 7 Dec 2013 | 5283 vizualizari

 

Orezul basmati l-am pregatit la multicooker, iar ficatul de pui, l-am preparat in sos de rosii la cuptor. Atat de bine s-au imbinat cele doua preparate, incat mi s-a spus sa le repet curand!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr orez basmati
  • 500 ml apa
  • 1 lingurita curry
  • 1/2 lingurita sare
  • 25 gr unt
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 800 gr ficat de pui
  • 100 ml ulei Unisol
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 varf lingurita piper
  • 400 gr suc de rosii
  • 3 ardei copti
  • 2 foi de dafin
  • 1 l apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curry cu basmati si ficat de pui in sos de rosii cu ardei copt:

Pregatim mai intai ficatul de pui pentru ca dureaza mai mult.

Punem un vas cu apa pe foc si putina sare. 

Cand apa atinge punctul de fierbere, scufundam ficatul spalat si lasam sa dea in doua trei clocote, apoi scurgem apa si clatim ficatul cu putina apa calduta.

Intr-un alt vas termorezistent, punem uleiul si asezam ficatul. 

Presaram peste ficat boia de ardei, piper si sare si dam vasul la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade.

Mai invartim ficatul de pe o parte pe alta pe parcursul prepararii sa se rumeneasca uniform.

Tocam ardeiul copt marunt, eu l-am avut la congelator si l-am trecut prin robot, direct inghetat.

Amestecam sucul de rosii cu ardeiul si punem totul peste ficatul rumenit, adaugam foile de dafin, gustam sosul si mai asezonam cu condimente si sare daca este cazul, apoi mai lasam vasul la cuptor 15 minute.

Intre timp pregatim orezul.

Punem apa in vasul multicookerului si setam programul FRY pentru 20 de minute.

Adaugam curry si sare, iar cand apa incepe sa fiarba, adaugam orezul si inchidem capacul.

Nu am mai comutat pe programul RICE, deoarece acesta dureaza mai mult, iar basmati se prepara mult mai repede.

Dupa expirarea timpului, adaugam untul si patrunjelul tocat.

Servim alaturi de ficatul in sos de rosii si gogosari.

 

TIPS-URI

1

Pentru orezul basmati proportia orez/apa este recomandata 1/2, deoarece acesta nu isi mareste mult volumul ca un orez obisnuit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curry cu basmati si ficat de pui in sos de rosii cu ardei copt" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sote de ficat de pui