Curry de pui cu orez basmati

de papabundetot in Pui, 9 Iun 2014 | 8963 vizualizari

 

Imi era dor de un curry,nu am mai mancat de ceva vreme,iar aroma de lapte de cocos in mancare mie personal mi se pare ceva deosebit,un gust pe care nu il da mancarurilor nici un alt ingredient…dar e doar parerea mea…nu stiu daca si voua va place la fel de mult,sper doar ca da :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 4 pulpe mari de pui dezosate
  • 2 cepe
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingura curry praf
  • 1 lingura chimen macinat
  • 1 lingura pasta de creveti
  • 1 lingurita pasta de curry
  • 1 lingura apa de flori de portocal
  • sos de ardei iuti,
  • sos de stridii
  • 250 ml lapte de cocos
  • frunze de oregano si salvie
  • morcovi rotunzi
  • 2 ciuperci mari
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curry de pui cu orez basmati:

Am taiat in cubulete de 2 cm pulpele de pui si le-am pus la marinat in apa de flori de portocal,sos de ardei iuti si sos de stridii,pana cand carnea s-a marinat,m-am ocupat de legume.Am tocat marunt ceapa,usturoiul si ciupercile si am pregatit condimentele necesare acestui preparat.

Intr-o cratita am pus putin ulei,ceapa si usturoiul tocate,pasta de curry,pasta de creveti,curry praf si chimionul macinat si le-am lasat la foc mic sa se caleasca,dupa ce s-au prajit un pic si condimentele au inceput sa emane savoarea lor,am adaugat bucatile de pui si apoi dupa cateva minute am adaugat ciupercile taiate cubulete si morcovii rotunzi.

Am pus apa cam cat sa acopere jumatate din ingrediente (ciupercile mai lasa si ele apa) si am lasat sa fiarba bine.Dupa ce toate ingredientele s-au fiert am adaugat la final laptele de cocos.sare roz de Himalaya,frunze proaspete de oregano si salvie tocate marunt,am amestecat si am stins focul.

Am servit curry de pui alaturi de un simplu orez basmati fiert in apa cu sare si 6 cuisoare,pana cand apa se absoarbe complet.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Curry de pui cu orez basmati" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Indian Chicken Curry