Curry rosu de pui

de Brindusa in Pui, 28 Ian 2010 | 3203 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de pui taiat cubulete mici
  • 2 borcane cu amestec de legume chinezesti (muguri de soia, porumb tanar, bambus felii, castane de apa felii)
  • 2 linguri pasta curry rosu
  • 3 catei de usturoi taiati fin
  • 2 cm ghimbir ras fin
  • 2 linguri sos de peste (care e folosit in loc de sare)
  • 1 cutie lapte de cocos
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 mana de frunze de busuioc
  • 3 cepe verzi taiate mic
  • 1/2 lingurita praf de chilli (eu n-am avut ardei uscat chilli)
  • sucul de la 1/2 de lamaie 
  • 2 linguri ulei
 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curry rosu de pui:

Pune  uleiul intr-o tigaie mare incalzita in prealabil si lasa-l sa se incalzeasca. Adauga usturoiul si ghimbirul si prajeste putin. Adauga curry-ul rosu si amesteca pana ce uleiul se ridica la suprafata. Pune bucatile de carne si 1/2 din laptele de cocos si gateste la foc mic pana ce carnea e facuta.

Adauga restul de lapte, sosul de peste, zaharul, legumele, chilli, ceapa, amesteca si gateste la foc mediu- mare 5-10 minute pana scade sosul.

Adauga sucul de lamaie si busuiocul, amesteca-le. Serveste cu taietei de orez.

 

RETETA IN IMAGINI

Curry rosu de pui-0
Curry rosu de pui-1
Curry rosu de pui-2
Curry rosu de pui-3

COMENTARII (7)

Oana

Oana 1

28.01.2010, 19:14

Ce bine arataaaa Mix de legume am vazut la Megaimage, aceali borcan Wow, si eu am sticle cu sosuri si borcane multeeee

Brindusa

Brindusa 1

28.01.2010, 20:10

@Oana: de la Megaimage am si eu.

Teo

Teo 1

28.01.2010, 23:01

arata apetisant!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!