Curry-ul de azi: cu dovlecel

de Brindusa in Pui, 3 Iul 2010 | 3514 vizualizari

 

Nu stiu daca dovlecelul e folosit in curry, dar eu am avut azi asa o pofta de mancare Indiana, iar in frigiderul meu zacea de vreo saptamna un dovlecel ce era gata sa se strice. In final mancarea a iesit gustoasa, dovlecelul (care are un gust neutru) imbibandu-se cu arome de la condimente.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui mare, fara oase si piele, taiat fasii subtiri
  • 1 dovlecel mare, fara coaja si seminte, taiat cubulete
  • 2 catei de usturoi, rasi fin
  • 3 cm ghimbir, ras fin
  • 2 cepe medii, tocate
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 2 lingurite turmeric
  • 1 lingurita Garam Masala
  • 2-3 cani de apa
  • 1 mana de orez basmati (optional)
  • sare dupa gust
  • 4 linguri ulei de porumb
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curry-ul de azi: cu dovlecel:

  1.  Incalzeste uleiul intr-o cratita mare (eu folosesc wokul).
  2. Pune usturoiul si ghimbirul. Amesteca de 5-6 ori.
  3. Adauga ceapa si, la foc mediu- mare , amestecand ca sa nu se arda las-o 3-4 minute.
  4. Adauga 1 lingurita turmeric si Garam Masala. Amesteca de cateva ori.
  5. Aduga pasta de tomate si prajeste-o la foc mediu pana ce uleiul se ridica (cateva minute).
  6. Adauga puiul si amesteca-l bine in sos. Pune sarea si 2 cani de apa. Acopera cu un capac si lasa la foc mic pana ce carnea e aprope facuta.
  7. Pune dovleceii si, daca apa a scazut prea mult, mai adauga apa. Pune si restul de turmeric. Lasa sa fiarba la foc mic 5 minute.
  8. Daca vrei ca mancarea sa fie mai consistenta pune orezul. In cazul asta sosul trebuie sa fie mai lichid, pentru ca orezul il absoarbe. Lasa 7 minute.
  9. Potriveste de sare. Inchide focul si mai lasa cratita sa stea cu capacul pus cam 10 minute.
  10. Serveste mancarea imediat, presarata cu patrunjel tocat. A2a zi nu mai este la fel de buna.

 

 

 

 

 

 

COMENTARII (5)

Julie 1

03.07.2010, 10:10

Interesant de incercat!

Brindusa 1

03.07.2010, 22:44

mena29 1

03.07.2010, 22:49

arata foarte bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18