Cus cus cu sos dulce picant si snitele de pui

de Merisor in Mancaruri cu carne, 11 Mai 2013 | 16871 vizualizari

 

Rapid si foarte gustos, atat pot sa spun.

 

INGREDIENTE

Pentru preparare cus cus:

  • 250 gr cus cus
  • 1 L apa
  • sare

Pentru sos:

  • 1 ceapa rosie
  • 1 capatana usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura apa
  • 6 linguri ketchup dulce de casa
  • 1 varf lingurita boia dulce de ardei
  • oregano
  • cimbru
  • 1 foaie dafin

Pentru snitele:

  • 1 Kg piept de pui dezosat
  • 2 oua
  • 1 lingurita mustar
  • faina
  • 3 linguri lapte
  • sare
  • ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cus cus cu sos dulce picant si snitele de pui:

Eu nu am respectat instructiunile de pe plicul de cus cus si am procedat intocmai ca la pregatirea pastelor.

Am pus apa la fiert cu o lingurita sare, iar cand a atins punctul de fierbere am adaugat cus cusul si am lasat pe foc moale pana acesta s-a umflat si a absorbit toata apa. Am amestecat in el din cand in cand, dar destul de rar.

Pentru sos am tocat ceapa marunt, usturoiul l-am stivit si le-am pus intr-o tigaie antiaderenta impreuna cu uleiul si apa. Am acoperit si am lasat sa se inabuse bine dupa care am asezonat cu condimentele, iar cand ceapa a fost destul de patrunsa am adaugat ketchupul si am mai lasat cateva minute.

A iesit un sos dulce picant, foarte bun.

Pentru snitele am feliat carnea si am batut-o bine, am presarat sare si am lasat-o putin la odihnit asa.

Ouale le-am amestecat cu mustarul laptele, sare si faina cat sa iasa o compozitie de consistenta unei smantani, mai subtire.

Am pus ulei la incins in tigaia antiaderenta, am trecut carnea intai prin faina apoi prin compozitia cu ou si am prajit la foc mai tare pe ambele parti.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

In loc de lapte in compozitia pentru snitele se poate pune apa minerala, le fragezeste.

2

daca cus cusul iese prea gros se poate dilua cu apa calda sau chiar lapte caldut neindulcit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cus cus cu sos dulce picant si snitele de pui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cus cus cu pui si legume