Cus-cus

de babi5 in Paste, 15 Noi 2013 | 1582 vizualizari

 

Azi am pregatit pe langa o tocanita de aripioare de pui ca si garnitura cus-cus si-mi place tare cum a iesit. Am preparat un picut mai mult, voi daca doriti preparati din cantitate mai putina.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cus cus (eu am folosit arnos)
  • 50 ml ulei
  • 1 morcov (mai maricel)
  • 1/2 ceapa mai mica
  • piper
  • boia
  • sare
  • vegeta
  • frunze patrunjel
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cus-cus:

Am curatat morcovul si ceapa, le-am spalat si le-am dat pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi intr-o cratita am pus uleiul, morcovul si ceapa, am lasat 5 minute sa se caleasca, apoi am adaugat cus-cusul lasand sa se caleasca si el 5 minute, amestecand mereu. Am adaugat o supa fierbinte facuta cu vegeta, sare si putin piper, atat cat sa acopere cus cusul. Lasam sa dea cateva clocote completand cu supa putin cite putin.

Cand cus-cusul si-a marit volumul cam pe trei sferturi oprim focul si lasam sa stea la cald si asa isi mareste volumul in integime. Putem sa-l asezam pe platou asa cum este, cu o paleta sau sa-l punem in diferite forme... da mai bine pe farfurie (eu am folosit forme de trandafirasi din silicon )

Cus-cusul este gata pentru a fi servit.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Este o garnitura destul de buna ...imi place si sper sa va placa si voua

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cus-cus 278481
retete culinare - Cus-cus 278482
retete culinare - Cus-cus 278483
retete culinare - Cus-cus 278485
retete culinare - Cus-cus 278487
retete culinare - Cus-cus 278490
retete culinare - Cus-cus 278493
retete culinare - Cus-cus 278494
retete culinare - Cus-cus 278495

COMENTARII (22)

babi5 1

16.11.2013, 06:55

krysty chiar este bun multumesc

babi5 1

16.11.2013, 06:55

Rocsi multumesc

babi5 1

16.11.2013, 06:56

Merisor multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D