Cus-cus

de babi5 in Paste, 15 Noi 2013 | 25879 vizualizari

 

Azi am pregatit pe langa o tocanita de aripioare de pui ca si garnitura cus-cus si-mi place tare cum a iesit. Am preparat un picut mai mult, voi daca doriti preparati din cantitate mai putina.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cus cus (eu am folosit arnos)
  • 50 ml ulei
  • 1 morcov (mai maricel)
  • 1/2 ceapa mai mica
  • piper
  • boia
  • sare
  • vegeta
  • frunze patrunjel
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cus-cus:

Am curatat morcovul si ceapa, le-am spalat si le-am dat pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi intr-o cratita am pus uleiul, morcovul si ceapa, am lasat 5 minute sa se caleasca, apoi am adaugat cus-cusul lasand sa se caleasca si el 5 minute, amestecand mereu. Am adaugat o supa fierbinte facuta cu vegeta, sare si putin piper, atat cat sa acopere cus cusul. Lasam sa dea cateva clocote completand cu supa putin cite putin.

Cand cus-cusul si-a marit volumul cam pe trei sferturi oprim focul si lasam sa stea la cald si asa isi mareste volumul in integime. Putem sa-l asezam pe platou asa cum este, cu o paleta sau sa-l punem in diferite forme... da mai bine pe farfurie (eu am folosit forme de trandafirasi din silicon )

Cus-cusul este gata pentru a fi servit.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Este o garnitura destul de buna ...imi place si sper sa va placa si voua

Daca ti-a placut reteta noastra "Cus-cus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (22)

babi5 1

16.11.2013, 06:55

krysty chiar este bun multumesc

babi5 1

16.11.2013, 06:55

Rocsi multumesc

babi5 1

16.11.2013, 06:56

Merisor multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cus cus cu legume