Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Îmi place cus-cusul și de data aceasta l-am combinat cu broccoli, legumă benefică organismului. În plus, am folosit un condiment aromat, specific acestui gen de preparate. Foarte repede, mâncarea a fost gata și a avut un gust specific, aparte.
Căpățâna de broccoli se desface în buchețele, se spală sub jet de apă și apoi se opărește rapid, în apă cu sare, timp de maxim 5 minute. După 5 minute, se strecoară și se lasă în așteptare.
Ceapa se curăță, se spală, se taie și se înmoaie timp de 2-3 minute, în ulei de măsline și la foc mic.
Între timp, cus-cusul se fierbe conform recomandărilor de pe ambalaj, în apă clocotită cu sare.
Se răstoarnă cus-cusul strecurat bine de apă în tigaia cu ceapa roșie călită și se rumenește ușor, amestecând cu grjă, după care se pune într-un bol de servire și se adaugă untul feliat. Ss amestecă ușor, ca să se topească untul și să se impregneze cus-cusul.
Se condimentează amestecul de cus-cus și ceapă cu: sare. piper, boia de ardei dulce, ras-el-hanout și se adaugă buchețelele de broccoli fierte și strecurate. Se amestecă ușor și servește imediat, cât încă este cald.
1
Nu prăjiți ceapa, ci înmuiați-o doar puțin, la foc mic.
2
Nu fierbeți buchețelele de broccoli decât 5 minute, ca să-și păstreze forma și să nu se strivească.
3
Nu adăugați mai multe condimente, pentru că ras-el-hanout are un gust foarte puternic.
4
Feliați untul, ca să se topească mai ușor, iar preparatul să poată fi servit cald.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult