Dakos

de Doralinda in Aperitive / Garnituri, 24 Noi 2012 | 1327 vizualizari

 

Este o versiune cretana (grecia) a ceea ce cunoastem ca bruscheta, doar ca aici se foloseste o paine uscata speciala pe care eu personal nu am intalnit-o in alta tara. Sa zicem ca e o paine ( e foarte tare, uscata) facuta din faina integrala de orz 60% si faina integrala de grau 40%. Este foarte scazuta in continutul de colesterol! Deci, foarte sanatoasa!
Se poate servi seara ptr cei care au grija de regim, dar e foarte buna mai ales vara!

 

INGREDIENTE

  • 2 felii de dakos(painea speciala tare)
  • 200 gr feta
  • 2 cepe rosii taiate felii
  • 4 rosii medii
  • sare
  • oregon
  • ulei masline
  • otet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dakos:

Inmuiem painea in putina apa apoi o facem bucati mici si o punem intr-un bol, apoi taiem feta si rosiile in cuburi mici si le adaugam la paine. Punem si ceapa si restul de ingrediente (dupa gust)si amestecam. O putem servi imediat sau o putem lasa putin timp la frigider.

 

RETETA IN IMAGINI

Dakos-0
Dakos-1
Dakos-2
Dakos-3

COMENTARII (28)

sorinqashqai

sorinqashqai 1

12.03.2014, 18:53

la aceasta reteta rosiile se rad sau se blendeaza,otet nu se foloseste,paximadi (bruscheta)de multe ori nu se uda ,cand se uda ,se trece repede pe sub jetul de apa si se scutura sa nu retina multa apa,rosiile rase avand zeama,feta sau urda acrisoara fiid la baza retetei originale se sfarama intre degete ,ceapa la fel nu se foloseste.oregonul si uleiul de masline grecesc dau acea savoare aparte acestei bunatati!!!!!

sorinqashqai

sorinqashqai 1

12.03.2014, 19:01

in ori ce casa din creta gasesti aceast paximadi(http://www.zouridakis.gr/img/c/2-category.jpg

Doralinda

Doralinda 1

12.03.2014, 19:21

Sorin, sunt casatorita cu grec de foarte multi ani, cele mai multe retete le-am invatat de la soacra care e grecoiaca 100%, alte retete le am de la cumnate, tot grecoiace 100%, adica, fara suparare, te crezi mai grec decat ele?! Si pana la urma, daca esti in Grecia, stii foarte bine ca retetele variaza de la zona la zona! Informeaza-te inainte de a-mi da lectii te rog frumos, sau daca vrei, mai bine publica varianta ta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!