Decoratiuni din foi de orez

de Ancutsa in Dulciuri, 1 Iul 2020 | 3835 vizualizari

 

Mereu mi-am dorit să decorez torturile cu flori sau alte decorațiuni pe care să le modelez și să le pictez. Am experimentat cu pastă de zahăr, cu marțipan, cu ciocolată, acum a venit timpul să mă joc cu foile de orez.
Sunt minunate pentru faptul că le puteți da forma preferată: petale de crin, de iris sau orice altceva. Când se înmoaie, devin gelatinoase, moment în care le puteți modela, apoi odată uscate, pot decora cu succes orice desert pretențios sau nu.

 

INGREDIENTE

  • Foi de orez,
  • Apă rece,
  • Un vârf de linguriță colorant alimentar gel orange,
  • Un vârf de linguriță colorant alimentar gel piersică,
  • Un vârf de linguriță colorant alimentar gel roșu,
  • 1 linguriță apă de flori de portocal,
  • 1/2 linguriță apă de flori de trandafir.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Decoratiuni din foi de orez:

 

 Se adaugă apă rece în mai multe boluri sau farfurii, în funcție de câte culori doriți.

Se adaugă în fiecare farfurie, câte un vârf de linguriță de colorant alimentar gel, amestecând bine.

Se adaugă arome, după plac. Eu am pus în culoarea roșie apă de flori de trandafir, iar în celelalte 2 culori, pe cea de portocal.

Se scufundă câte o bucată întreagă sau un fragment mai mic de foaie de orez, în câte o culoare odată. Nu înghesuiți mai multe într-o singură culoare, pentru că se lipesc.

Se lasă la înmuiat aprox un minut. Când s-au hidratat, se înmoaie și capătă o textură gelatinoasă, permițându-vă să le modelați cu mâinile.

Se fixează câte o scobitoare la baza fiecărei flori, pentru a o putea înfinge ulterior în desert.

Se pot face mai mici, ca petale, pe o bucată de hârtie de copt, ori se pot așeza flori mai mari pe hârtie de copt, mototolită, pentru acel aspect în relief.

Se lasă la uscat 24 h. Dacă nu aveți timp / răbdare, se pot da la cuptor, la foc foarte mic, aprox 50 min, verificându-le des.

Acolo unde florile au pliuri ceva mai groase, timpul de uscare este mai lung.

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/06/decoratiuni-din-foi-de-orez.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Decoratiuni din foi de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Ancutsa 1

10.07.2020, 19:57

Multumesc, domnule Dante!

Ancutsa 1

10.07.2020, 19:57

Multumesc, Rocsi!

Vio566vio 1

29.08.2020, 18:14

Castiga bani cu sondaje online care valoreaza între 0,10€-2,5€ iar la inregistrare primesti un bonus.
Inscrie-te aici https://bit.ly/3ffAscN

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Trandafiri pentru tort