Degeţele din morcovi

de gratziela in Mancaruri de legume, 23 Mai 2011 | 2400 vizualizari

 

Nu ştiu dacă ţi-am spus, dar îmi plac foarte mult morcovii şi mă străduiesc să găsesc mai multe moduri de a-l găti. Zilele trecute mi-a venit o idee de a modela un mănunchi drăgălaş de morcovi, într-un aperitiv ce poţi să-l serveşti în orice parte din zi. Dacă agreezi mâncarea dulce atunci aceste degeţele sunt ideale.
Şi, pe lângă aceste bastonaşe, am adăugat şi nişte mingi care să mai înveselească farfuria. Căldura verii ce se-apropie cu paşi înceţi, parcă îmi dau idei de vacanţă şi, cu gândul la evadări spectaculoase din oraşul prăfuit, îmi fac de treabă în bucătărie.

 

INGREDIENTE

  • 3 morcovi mai groşi -         
  • pesmet măcinat din pâine -         
  • pesmet măcinat din biscuiţi simpli digestivi -         
  • seminte de susan -         
  • 2 ouă -         
  • sare -         
  • piper -         
  • cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Degeţele din morcovi:

Curăţă morcovii de coajă şi-i spală bine în jet de apă rece.

Pune la fiert apă într-o oală în care răstorni morcovii şi un praf de sare. Este bine să-i pui la  fiert când apa dă în clocot. Ai grijă să nu fiarbă prea mult căci se vor zdrobi. După ce au fiert taie morcovii astfel:  dacă sunt mai lungi îi tai la jumătate din lungime, apoi îi tai pe lung în 4 fâşii.

Amestecă pesmetul de pâine cu cel de biscuiţi şi cu seminţele de susan în cantităţi egale.

Separat, într-un bol, sparge ouăle şi le condimentează cu sare şi piper.

Fă o baie în omletă, făşiilor de morcovi, apoi tăvăleşte-le în amestecul de pesmet, ca să se învelească  într-o mantie aurie de pesmet şi susan, nu înainte de a pregăti  tigaia în care le prăjim.

Uleiul în care prăjim fâşiile de morcovi trebuie să fie fierbinte. Prăjeşte pe toate feţele, dar ai grijă să nu se rumenească prea mult. Să nu uiţi că morcovul este fiert, deci nu trebuie să stea prea mult în uleiul încins.

Pregăteşte un grătar sau o tavă în care vei pune la scurs morcovii prăjiţi. Pune un strat de şervet de hârtie absorbant, după care aşează un strat de făşii de morcovi prăjiţi. Peste morcovi mai aşează un strat de hârtie. Este bine ca fâşiile prăjite să le aşezi pe aceste şervete de hârtie pentru ca uleiul absorbit la prăjire să fie scos cu ajutorul acestor sugative din hârtie.

După ce am prăjit „degeţelele” de morcovi, am făcut nişte chifteluţe din oul rămas şi pomădeala din pesmet şi susan, pe care le-am prăjit şi le-am pus şi pe ele la scurs de ulei pe şervete din hârtie.

Chifteluţele trebuie să fie destul de consistente ca să poţi modela cu mâna umedă nişte bile pe care le pui la prăjit. Ele pot înlocui pâinea, cel puţin eu aşa am făcut.

Le poţi combina cu alt fel de mâncare sau le poţi consuma ca atare. Oricare ar fi opţiunile tale să ştii că vei fi mulţumit de aceste degeţele care îţi colorează viu farfuria. Să nu-ţi fie o surpriză, căci morcovul îţi poate colora farfuria în foarte multe moduri plăcute.

Muşcă cu poftă şi spune ce crezi?!

Nu-i aşa că soarele ţi-a inundat bucătăria? Ei bine, să ştii că aventura abia începe, căci vara abia soseşte mângâind delicat florile de iasomie ce stau să înflorească. Parcă le simţi mirosul invadând camera ta şi totul se transformă într-o grădină plină de vise de vacanţe.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Degeţele din morcovi 106838
retete culinare - Degeţele din morcovi 106839
retete culinare - Degeţele din morcovi 106840
retete culinare - Degeţele din morcovi 106841
retete culinare - Degeţele din morcovi 106842
retete culinare - Degeţele din morcovi 106843
retete culinare - Degeţele din morcovi 106844
retete culinare - Degeţele din morcovi 106845

COMENTARII (8)

deyutzky 1

24.05.2011, 12:04

frumoase degetzele

lia maria 1

24.05.2011, 12:40

bunu, buni

adry88 1

25.05.2011, 15:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S