Delicatese cu ness si visine

de Rocsi in Prajituri, 26 Iul 2011 | 1835 vizualizari

 

Asa cum am zis la cealalta reteta"delicatese cu visine" o voi repeta..insa acum am facut un blat simplu,o crema de ness ..o nebunie,doar ca am decorat si eu frumos cu bombonici si a iesit culoare din ele..hmmmm...

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 4 oua
  • jumatate cana de zahar
  • 2 linguri apa rece
  • 5-6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • crema:
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 pliculete ness
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura unt
  • o cana visine fara samburi
  • bombonele decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Delicatese cu ness si visine:

blatul:

ouale (de la temperatura camerei)le separam.

mixam galbenusurile cu zahar,pe care il punem treptat,pana ce isi dubleaza volumul.

adaugam apa si vanilia.

apoi punem faina si praful de copt si le incorporam bine.

batem albusurile spuma ,cu un praf de sare ,pana nu se mai desprind de fundul vasului in care le-ati batut.

le punem peste compozitia de galbenusuri si le incorporam usor,cu o lingura.

luam o tava rotunda,o ungem cu margarina si punem hartie de copt.

turnam compozitia in tava si o bagam in cuptor,la o temperatura potrivita,pana este copt blatul.

cand e gata il scoatem si il lasam sa se raceasca.

crema:

intr-un bol amestecam zaharul cu faina si cateva linguri din lapte.

amestecam bine de tot ,fara a ramane cocoloase de faina.

acest amestec il punem in restul de lapte,intr-o cratita.

dam cratita pe foc si o lasam acolo pana crema se ingroasa ca o budinca,timp in care invartim des in ea.

dam deoparte crema si o lasam sa se raceasca putin,dar o acoperim cu o bucata de folie.

cand e calda punem untul si il invartim bine pana se incorporeaza.

lasam crema acum sa se raceasca de tot.

cand e rece adaugam zeama de lamaie si nessul.

amestecam energic.

taiem blatul in doua.

asezam prima foaie de blat,baza ,pe un platou.

punem 2,3 linguri de crema pe care o intindem pe intreaga suprafata,peste care punem visinele.

peste punem crema,dar mai oprim putin din ea.

acoperim cu cel de- al 2lea blat si cu crema oprita invelim acest al 2lea blat.

ornam cu bombonele si dam putin la rece.

e gata de servit!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Delicatese cu ness si visine 117598
retete culinare - Delicatese cu ness si visine 117599

COMENTARII (24)

Rocsi 1

27.07.2011, 21:41

mirela,medi

adry88 1

11.08.2011, 21:56

Rocsi 1

13.08.2011, 19:49

multumesc eduard

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55