Deliciu "Ciocolată şi căpşuni"

de adriana65 in Prajituri, 27 Mai 2012 | 2262 vizualizari

 

Este cu adevărat un deliciu. Aviz amatorilor de brânză, ciocolată şi căpşuni. Cum aceste minunate fructe se găsesc din abundenţă în piaţă, nu am ezitat să le folosesc din plin. Ce mult îmi place acest anotimp!

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 4 ouă
  • 150 g zahăr
  • 120 g făină
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurită praf de copt
  • 3 linguri apă
  • 3 linguri ulei
  • Pentru cremă:
  • 350 g gem de căpşuni
  • 500 g brânză de vaci
  • 6 linguri pline iaurt gras (220 g)
  • 100 g zahăr
  • 10 g gelatină
  • Pentru glazură
  • 100 g unt
  • 220 g ciocolată ruptă în bucăţele
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură apă
  • 1 lingură mare zahăr pudră
  • Pentru decor
  • 200 g frişcă bătută
  • 12 buc. căpşuni (depinde de numărul de porţii de prăjitură)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu "Ciocolată şi căpşuni":

Se începe cu prepararea blatului. Ouăle şi  zahărul se pun în vasul mixerului şi se bat la viteză maximă până  îşi triplează volumul şi devin o spumă cremoasă ( cam 8-10 minute). Se adaugă apa şi uleiul iar la sfârşit făina amestecată cu cacao şi praf de copt. Se pune aluatul în tavă şi se dă la cuptorul preâncălzit, fixat la 180 grade, pentru  15 minute. La testul cu scobitoarea aceasta iese curată din blat. 

Pentru cremă se începe cu prepararea gemului de căpşuni: cu ajutorul unui blender se zdrobesc 400 g căpşuni  care se pun pe foc împreună cu 50 g zahăr. Se fierbe 10 minute. Se dă la rece.

Gelatina se hidratează în 50 ml apă rece. După 10 minute se încălzeşte deasupra focului (nu direct pe flacără) până se lichefiază. Se dă deoparte.

Brânza de vaci se mixează la viteză maximă împreună cu zahărul (5 minute). Se adaugă iaurtul apoi gemul rece de căpşuni şi la sfârşit gelatina călduţă. 

Blatul rece se taie în două.  Se pune prima jumătate de blat  în tava în care s-a copt tapetată cu folie alimentară,  se deşartă crema de căpşuni cu brânză, se pune cealaltă jumătate de blat şi se  apasă puţin. Prăjitura se dă la rece. 

Pentru glazură toate ingredientele se amestecă şi se pun la fiert până se topeşte ciocolata şi untul.  Se mai amestecă de 2 - 3 ori apoi se răcoreşte puţin. 

Glazura, încă caldă, se întinde uniform peste prăjitură. Se dă la frigider pentru 2 - 3 ore. 

Pentru finisare şi decor, frişca bătută şi câte un căpşune  i-am repartizat pe fiecare bucată de prăjitură. 

 

RETETA IN IMAGINI

Deliciu "Ciocolată şi căpşuni"-0
Deliciu "Ciocolată şi căpşuni"-1

COMENTARII (18)

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

18.11.2013, 10:32

minunata prajiturica

adriana65

adriana65 1

26.11.2013, 18:25

Giana

Giana 1

28.05.2014, 08:28

Delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!