Deliciu cu ceai verde si piersici caramel

de monike in Dulciuri, 8 Iul 2011 | 1656 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 pliculete ceai verde,
  • 50ml apa,
  • 300 ml smantana,
  • 75 gr zahar,
  • un pliculet zahar vanilat,
  • 2 oua,
  • 1\2 lamaie.
  • Topping de piersici caramelizate:
  • 4 linguri zahar brun,
  • 3 piersici,
  • un cubulet de unt

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu ceai verde si piersici caramel:

Din pliculete si apa  faci un ceai mai concentrat pe care-l lasi la racit.

Albusurile le bati bine cu zaharul (ca la bezea). Smantana o bati cu zaharul vanilat si adaugi treptat albusurile batute si galbenusurile amestecand usor. Peste compozitia de mai sus pui ceaiul facut mai devreme si zeama de lamaie. Dai la cogelator si ai grija sa amesteci bine la cateva ore pt. a evita formarea acelor de ghiata.

Topping

Am pus zaharul cu untul la caramelizat si apuoi am adaugat piersicile decojite si taiate cubulete.

 

RETETA IN IMAGINI

Deliciu cu ceai verde si piersici caramel-0
Deliciu cu ceai verde si piersici caramel-1
Deliciu cu ceai verde si piersici caramel-2
Deliciu cu ceai verde si piersici caramel-3
Deliciu cu ceai verde si piersici caramel-4
Deliciu cu ceai verde si piersici caramel-5
Deliciu cu ceai verde si piersici caramel-6
Deliciu cu ceai verde si piersici caramel-7
Deliciu cu ceai verde si piersici caramel-8
Deliciu cu ceai verde si piersici caramel-9
Deliciu cu ceai verde si piersici caramel-10
Deliciu cu ceai verde si piersici caramel-11

COMENTARII (24)

Lau 1

15.04.2012, 16:34

la multi ani

Cris2711 1

15.04.2012, 16:57

Bunica 1

15.04.2013, 15:12

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04