Deliciu cu ciocolata si visine

de Lily_Musat in Prajituri, 11 Ian 2011 | 4501 vizualizari

 

Arahidele se macina la robot, biscuitii, se topeste untul , se topeste ciocolata si se amesteca bine totul

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blatul de biscuiti:
  • 125 g biscuiti petit beurre
  • 100g arahide
  • 100g margarina
  • 100 g ciocolata alba de menaj
  • Ingrediente pentru Jeleul de visine:
  • 400g visine tocate la blender,
  • 3 linguri cu zahar,
  • 1 lingura de zeama de lamaie,
  • 5 g de gelatina hidratata in 2 linguri de apa.
  • Ingrediente pentru crema:
  • 3 oua intregi ,
  • 6 linguri zahar ,
  • 250ml frisca,
  • 100g ciocolata neagra,
  • 4 linguri vermut de visine ,
  • 10 g gelatina hidratata in 4 linguri de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu ciocolata si visine:

Visinele se pun in cratita pe foc cu zaharul si zeama de lamaie ,se lasa 1 minut sa fiarba si se pune gelatina. Se lasa sa se raceasca.

Ouale impreuna cu zaharul se bat pe baie de abur pana isi dubleaza volumul si se ingroasa,apoi se lasa sa se raceasca. Frisca se bate bine pana se intarit, apoi se amesteca cu crema de oua si se amesteca totul bine. Se imparte compozitia in doua ,intr-o parte se pune ciocolata topita ,jumate din gelatina hidratata, se amesteca bine.  In forma de jena se pune floie de ceolofan si se imbraca peretii vasului cu compozitia preparata.  Se pune crema de frisca cu ciocolata in forma.Apoi se pune jeleul de visine si se baga la frigider pana se intareste bine. Jumatatea cealalta de crema in care am amestecat cele 4 linguri cu vermut si restul de gelatina se pune peste jeleul care sa intarit. Pe deasupra se pun piscoturi si se baga la frigider pana a 2-a zi. A 2-a zi scoatem prajitura din frigider si o punem pe un gratar pregatita sa o decoram. Eu am facut un sos de ciocolata din putina frisca cu ciocolata de menaj si am pus peste, am decorat cu arahide si frisca.

TIPS-URI

1

Cand am servit pe farfurie am pus din jeleul care mi-a ramas, pentru ca mi-a si ramas fiind forma mica cateva triunghiuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

divainbucatarie 1

12.01.2011, 09:40

meosiris 1

12.01.2011, 23:29

Valeu, ce bunatate aici!!! Deci imi place de mor cum arata! Felicitari!

adasev12 1

12.01.2011, 23:41

super faina tre sa fie tare buna 5

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Amandine