Deliciu cu fructe şi mentă

de diaconta in Torturi, 2 Iul 2011 | 6386 vizualizari

 

Vremea uracioasa de afara parca te imbie sa stai prin bucatarie si sa prepari ceva cu care sa-i rasfeti pe cei dragi.Uite asa a aparut si prajiturica asta,precum o dimineata racoroasa de vara dar totusi placuta in esenta....o prajitura cu multe fructe,asa cum imi place mie.Sper sa va placa si voua.
Va doresc sa aveti o Duminica pe placul inimii voastre!!!!! Si va si pupacesc ca-mi sunteti dragi.

 

INGREDIENTE

Blat: 

  • 5 oua 
  • O cana zahar
  • 5 linguri apa       
  • O cana faina       
  • 2 linguri cacao        
  • 3 linguri ulei       
  • Zahar vanilat        
  • Zeama de lamaie        
  • ½ plic praf de copt       
  • sare

Crema:        

  • 250 ml frisca lichida        
  • 150 gr ciocolata alba        
  • 250 gr Mascarpone        
  • O lingura zahar pudra        
  • 3 linguri sirop de menta       
  • 30 gr unt       
  • 10 gr gelatina      
  • Afine si zmeura

Jeleu:        

  • Jeleu incolor pentru tort      
  • Sirop de menta
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu fructe şi mentă:

Blat:
Blatul cu albusul oparit este foarte pufos si nu trebuie insiropat,de aceea mi s-a parut potrivit pentru o combinatie de crema fina si multe fructe.
Se separa ouale.Albusurile se bat cu un praf de sare pana cand se obtine o spuma  care sta bat.Zaharul impreuna cu cele cinci linguri de apa  si zeama de lamaie se pun pe foc si se fierbe un sirop.Siropul fierbinte se pune peste albusuri mixand  in continuare.Spuma va deveni lucioasa si isi va pastra consistenta.Este momentul sa adaugam pe rand galbenusurile si zaharul vanilat.Adaugam incet cele trei linguri de ulei.Amestecam faina cu praful de copt si cacaua si o incorporam in spuma de oua,amestecand usor pentru ca spuma sa nu se lase.
Punem amestecul intr-o tava tapetata si dam la cuptor pentru 20 de minute.
Lasam blatul sa se raceasca si intre timp pregatim crema.

Crema:
Punem gelatina la hidratat cu putina apa rece.
Ciocolata o rupem bucati si o punem impreuna cu 50 ml frisca intr-o cratita,la foc mic,pana cand ciocolata se topeste.Nu trebuie sa fiarba.Lasam sa se racoreasca putin.Crema Mascarpone o amestecam cu o lingura de zahar pudra.Frisca ramasa (200 ml) o mixam.
Topim gelatina la microunde,sau pe bain marine,apoi o incorporam in amestecul de ciocolata.Adaugam si untul moale,amestecam pana cand acesta se topeste.La final adaugam si siropul de menta.
In frisca batuta adaugam amestecul de ciocolata,mixand in continuare,iar apoi crema Mascarpone.

Siropul meu de menta nu are prea mult colorant,asa ca nu am obtinut o crema prea verde,dar gustul de menta s-a simtit puternic.
Pe blatul racit asezam un strat de crema ,apoi presaram fructele(afine si zmeura),punem restul de crema,iarasi fructe si jeleu de menta(preparat dupa instructiunile de pe ambalaj).

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu fructe şi mentă" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de pepene galben