Deliciu cu lapte condensat si capsuni

de lia maria in Dulciuri, 22 Iun 2011 | 3338 vizualizari

 

Un dulce usor, racoros si deosebit de gustos yumi,yumi…

 

INGREDIENTE

  • 300g biscuiti cu cacao, macinati
  • 150g unt
  • 200g iaurt simplu
  • 200g lapte condensate
  • 300g capsuni
  • 1plic gelatin

 

Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu lapte condensat si capsuni:

Punem biscuitii macinati intr-un bol, topim untul la microunde si-l incorporam in biscuiti, formand blatul desertului nostru. Eu am folosit o tava de chec, dar puteti folosi orice alta forma daca doriti.

Tapetam tava cu o folie, golim amestecul de biscuit si intindem uniform, apasand cu o paleta, dupa care dam la frigider pana pregatim crema.

Intr-o craticioara mica, punem gelatina la hidratat.

Capsunile spalate si curatate de codite, le lasam putin la scurs, apoi le punem in blender. Adaugam si laptele condensat si iaurtul si mixam pana se omogeniziaza bine.

Dizolvam gelatina la flacara dar avem grija sa nu dea in clocot si dupa 5’, o adaugam peste crema si mai mixam de 2-3ori. Turnam compozitia peste blatul de biscuit si dam din nou la frigider pentru 1-2h pentru a se intari.

Eu am servit cu sos de capsune( cateva capsuni zdrobite si una lingura de miere) deasupra .

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Deliciu cu lapte condensat si capsuni-0
Deliciu cu lapte condensat si capsuni-1
Deliciu cu lapte condensat si capsuni-2
Deliciu cu lapte condensat si capsuni-3
Deliciu cu lapte condensat si capsuni-4
Deliciu cu lapte condensat si capsuni-5
Deliciu cu lapte condensat si capsuni-6
Deliciu cu lapte condensat si capsuni-7
Deliciu cu lapte condensat si capsuni-8
Deliciu cu lapte condensat si capsuni-9

COMENTARII (24)

adry88

adry88 1

02.07.2011, 16:32

delicioasa

diaconta

diaconta 1

18.11.2011, 15:36

Lia,vreau sa folosesc crema asta pentru un tort ,ca tare-mi place
oare daca as adauga si putina frisca,ar fi prea mult?

diaconta

diaconta 1

22.11.2011, 13:26

multumesc pentru inspiratie Lia am adaugat si frisca si a iesit o crema minunata pentru tort

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!