Deliciu cu nuci si visine bete

de claudiaO in Prajituri, 6 Mai 2014 | 1481 vizualizari

 

Daca tot am stat acasa pe 1 Mai, trebuia sa "crosetez" si ceva dulce...aveam eu cate ceva prin casa, dar nu vreoiam sa pierd prea mult timp cu prepararea asa ca...am facut un Deliciu cu nuci si visine bete

 

INGREDIENTE

  • biscuiti populari 500 gr
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • lapte dulce 1 l
  • 8 linguri de zahar
  • 100 ml cafea + 4 lingurite de Nesquik
  • 200 gr nuca prajita
  • 150 gr visine din visinata
  • esentea de rom si vanilie
  • 100 gr ciocolata alba +20 ml frisca lichida
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 150 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu nuci si visine bete:

Pregatim budincile conform indicatilor de pe plic cu 500 ml lapte cu 4 linguri de zahar la 1 plic -la cea dde vanilie am mai adaugat esenta de vanilei iar la cea de ciocolata, rom.

Amestecam cafea calda cu Nesquik-ul si adaugam putina esenta de rom.

Luam cate un biscuit,il trecem prin siropul de cafea si il asezam in tava; cuntinuam cu biscuiti pana formam un pat pe fundul tavii; turnam o parte din budinca de vanilie, presaram nuca tocata grosier si bucatele de visine,apoi punem un nou strat de biscuiti;peste al doilea strat de biscuiti punem budinca de ciocolata si din nou nuci si visine. Mai avem budinca pt inca un strat de biscuiti.La ultimul strat punem biscuiti inmuiati in sirop, apoi turnam peste ei ciocolata alba topita la bain marie cu frisca lichida. Ciocolata neagra am pus-o intr-o punga la microunde si dupa ce s-a topit am trasat peste stratul de ciocolata alba dungi oblice. Peste ciocolata am presarat din nou nuca.

Dupa ce s-a intarit ciocolata am facut niste moate din frisca batuta.

Se lasa la racit cca 5-6 ore, apoi se serveste.Cat sta la frigider biscuiti se vor inmuia si mai bine,iar aromele se vor combina demential.

Pofta buna!

PS: poza cu sectiunea nu am mai apucat sa fac :(

 

TIPS-URI

1

In loc de visine din visinata puteti folosi fructe confiate sau bucatele de ciocolata, iar in loc de nuci, alune de padure, migdale...sau ce aveti prin casa..oricum efectul este garntat.

COMENTARII (14)

JulyCris 1

06.05.2014, 17:01

Rocsi 1

06.05.2014, 19:19

Bun deliciul asta!

_Alina_ 1

07.05.2014, 11:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S