Deliciu cu piersici

de cec in Prajituri, 3 Dec 2011 | 3523 vizualizari

 

Deoarece nu stiam ce titlu sa ii dau si fiind o inspiratie dupa deliciul Lissei, am ramas la aceasta denumire (si cred ca i se potriveste deoarece a fost intr-adevar fff delicioasa , a diparut imediat si inca se mai cerea)

 

INGREDIENTE

  • 125-150g g biscuiti,
  • 30g arahide,
  • 70g nuci
  • 100g unt
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200g piersici maruntite,
  • 3 lg cu zahar,
  • 1 lg zeama de lamaie si 5 g de gelatina

crema piersici: -

  • 10g gelatina 
  • 400 ml iaurt cu piersici
  • 3 linguri da zahar
  • 200 ml frisca

glazura

  • 15 lg zahar,
  • 5 lg cacao,
  • 100g frisca,
  • 120g apa,
  • 5g gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu piersici:

se macina arahidele,biscuitii si nucile, se topeste untul si ciocolata si se amesteca bine toate ingredientele impreuna.
Intr-o tava de chec cu fundul rotund se pune folie si se imbraca peretii cu aceasta compozitie

se pregateste un jeleu de piersici din:200g piersici maruntite,3 lg cu zahar,1 lg zeama de lamaie si 5 g de gelatina hidratata in 2 lg de apa.
piersicile se pun in cratita pe foc cu zaharul si zeama de lamaie ,se lasa 1 minut sa fiarba si se pune gelatina ,se da deoparte ,se lasa la racit si ne ocupam de crema

se dizolva gelatina la foc moale in 2 linguri de apa
Se amesteca iaurtul cu 2-3 linguri de zahar si 3 linguri din aceasta compozitie se inglobeaza in gelatina si totul se adauga la cantitatea mare de iaurt, apoi se adauga 200ml de frisca batuta
se pune jumatate din crema in tavita de chec.


Peste crema se pune un rand de biscuiti,

jeleul de piersici si se da la rece 15 minute pt a se intari

Peste jeleu se pune jumatatea cealalta de crema
Deasupra se pune un rand de biscuiti si se da la rece

Dupa o ora ,se intoarce roll-ul pe un gratar si se imbraca in glazura de ciocolata dupa preferinte (eu am folosit glazura Adrianei, am folosit 15 lg zahar,5 lg cacao,100g frisca,120g apa,5g gelatina)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

andreea_angelo 1

23.11.2012, 22:29

andreea_angelo 1

23.11.2012, 22:29

pt ca imi place....

cec 1

15.03.2013, 17:35

va multumesc, andreea ma bucur sa vad ca iti place (fata mai mare mereu ma intreaba cand mai fac daca vede poza)

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu nectarine