Deliciu cu piersici

de cec in Prajituri, 3 Dec 2011 | 1442 vizualizari

 

Deoarece nu stiam ce titlu sa ii dau si fiind o inspiratie dupa deliciul Lissei, am ramas la aceasta denumire (si cred ca i se potriveste deoarece a fost intr-adevar fff delicioasa , a diparut imediat si inca se mai cerea)

 

INGREDIENTE

  • 125-150g g biscuiti,
  • 30g arahide,
  • 70g nuci
  • 100g unt
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200g piersici maruntite,
  • 3 lg cu zahar,
  • 1 lg zeama de lamaie si 5 g de gelatina

crema piersici: -

  • 10g gelatina 
  • 400 ml iaurt cu piersici
  • 3 linguri da zahar
  • 200 ml frisca

glazura

  • 15 lg zahar,
  • 5 lg cacao,
  • 100g frisca,
  • 120g apa,
  • 5g gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu piersici:

se macina arahidele,biscuitii si nucile, se topeste untul si ciocolata si se amesteca bine toate ingredientele impreuna.
Intr-o tava de chec cu fundul rotund se pune folie si se imbraca peretii cu aceasta compozitie

se pregateste un jeleu de piersici din:200g piersici maruntite,3 lg cu zahar,1 lg zeama de lamaie si 5 g de gelatina hidratata in 2 lg de apa.
piersicile se pun in cratita pe foc cu zaharul si zeama de lamaie ,se lasa 1 minut sa fiarba si se pune gelatina ,se da deoparte ,se lasa la racit si ne ocupam de crema

se dizolva gelatina la foc moale in 2 linguri de apa
Se amesteca iaurtul cu 2-3 linguri de zahar si 3 linguri din aceasta compozitie se inglobeaza in gelatina si totul se adauga la cantitatea mare de iaurt, apoi se adauga 200ml de frisca batuta
se pune jumatate din crema in tavita de chec.


Peste crema se pune un rand de biscuiti,

jeleul de piersici si se da la rece 15 minute pt a se intari

Peste jeleu se pune jumatatea cealalta de crema
Deasupra se pune un rand de biscuiti si se da la rece

Dupa o ora ,se intoarce roll-ul pe un gratar si se imbraca in glazura de ciocolata dupa preferinte (eu am folosit glazura Adrianei, am folosit 15 lg zahar,5 lg cacao,100g frisca,120g apa,5g gelatina)

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Deliciu cu piersici 135990
retete culinare - Deliciu cu piersici 135991
retete culinare - Deliciu cu piersici 135992
retete culinare - Deliciu cu piersici 135993
retete culinare - Deliciu cu piersici 135994
retete culinare - Deliciu cu piersici 135995
retete culinare - Deliciu cu piersici 135996
retete culinare - Deliciu cu piersici 135997
retete culinare - Deliciu cu piersici 135998
retete culinare - Deliciu cu piersici 135999
retete culinare - Deliciu cu piersici 136000

COMENTARII (18)

andreea_angelo 1

23.11.2012, 22:29

andreea_angelo 1

23.11.2012, 22:29

pt ca imi place....

cec 1

15.03.2013, 17:35

va multumesc, andreea ma bucur sa vad ca iti place (fata mai mare mereu ma intreaba cand mai fac daca vede poza)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: