Deliciu de spirale la cuptor

de susu in Dulciuri, 22 Iun 2016 | 646 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr penne sau fussilli,
  • 1 bucata sunca sau kaizer, 200 gr,
  • 500 ml rosii pasate sau 250 gr intregi,
  • 1 ceapa alba,
  • 1 ceapa rosie,
  • 1 capatana de usturoi,
  • 1 ardei capia,
  • Cateva masline dacă aveți prin frigider,
  • 1/2 morcov ras fin,
  • 2 maini de branza rasa fin,
  • 4 maini de cascaval ras mare,
  • 2 lg pline de smantana sau iaurt gras,
  • 2 oua mari,
  • Patrunjel, oregano, busuioc,
  • 1 lgt boia dulce,
  • 1 lgt curry,
  • 1/2 lgt curcuma,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Sare,
  • 1/3 lgt Ienibahar macinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu de spirale la cuptor:

Punem 2 l de apa pe foc și când începe sa fiarbă adaugam 2 lgt de sare, 1/3 lgt ienibahar macinat, coriandru, foi de dafin si pastele. Amestecam mereu și lasam sa fiarba al dente vreo 8 min, le gustam. Aceste paste Ciao pasta mi-au placut foarte mult, sunt luate de la Kaufland si cred ca sunt de la Pambak. Calim carnea si legumele pe rand în ordinea următoare : usturoiul zdrobit, ceapa tocata, kaizerul cuburi, maslinele, morcovul ras și ardeiul taiat julliene. Punem rosiile, 1/2 cana de apa de la fiertul pastelor, o parte din verdeata, 1 lgt condimente uscate formate din : rosii uscate, busuioc, piper, usturoi, boia, patrunjel și restul de boia, curry și curcuma. Adaugam in transe pastele scurse și le calim 2 min impreuna cu sosul. Asezam într-un vas 1/2 din paste, verdeata, 1 lgt condimente, o mana de branza si doua de cascaval. Punem restul de paste, verdeata, condimente și branza. Batem ouale cu smantana si le punem peste. Dam la cuptor vreo 10 min la 180 de grade doar cat sa se rumenească deasupra nu sa se usuce de tot sa ramana fara sos. Sunt ft bune și în prima faza fără sa le mai dam la cuptor. Se mai poate face în fel urmator, nu mai amestecati pastele cu sosul ci se pune un rand de paste, unul de sos, verdeata, branza si ouale batute.  

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Deliciu de spirale la cuptor 448159
retete culinare - Deliciu de spirale la cuptor 448160
retete culinare - Deliciu de spirale la cuptor 448161
retete culinare - Deliciu de spirale la cuptor 448162
retete culinare - Deliciu de spirale la cuptor 448163
retete culinare - Deliciu de spirale la cuptor 448164
retete culinare - Deliciu de spirale la cuptor 448165
retete culinare - Deliciu de spirale la cuptor 448166
retete culinare - Deliciu de spirale la cuptor 448167
retete culinare - Deliciu de spirale la cuptor 448168
retete culinare - Deliciu de spirale la cuptor 448169
retete culinare - Deliciu de spirale la cuptor 448170
retete culinare - Deliciu de spirale la cuptor 448171
retete culinare - Deliciu de spirale la cuptor 448172
retete culinare - Deliciu de spirale la cuptor 448173
retete culinare - Deliciu de spirale la cuptor 448174
retete culinare - Deliciu de spirale la cuptor 448175

COMENTARII (4)

Rux 1

22.06.2016, 23:13

Nu apar ingredientele insa le-am citit in reteta...arata tare bun preparatul tau draga mea!

susu 1

26.06.2016, 14:09

Îmi cer scuze, încarc de pe telefon și e tare aiurea, trec aici ingredientele pentru ca nu ma mai lasa sa modific reteta : 200 gr penne sau fussilli, 1 bucata sunca sau kaizer, 200 gr, 500 ml rosii pasate sau 250 gr intregi, 1 ceapa alba, 1 ceapa rosie, 1 capatana de usturoi, 1 ardei capia, Cateva masline dacă aveți prin frigider, 1/2 morcov ras fin, 2 maini de branza rasa fin, 4 maini de cascaval ras mare, 2 lg pline de smantana sau iaurt gras, 2 oua mari, Patrunjel, oregano, busuioc, 1 lgt boia dulce, 1 lgt curry, 1/2 lgt curcuma, Piper proaspăt măcinat, Sare, 1/3 lgt Ienibahar macinat

MotanLaOale 1

30.06.2016, 12:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S