Deliciu inghetat cu zmeura

de Sylvia in Prajituri, 16 Iun 2014 | 1925 vizualizari

 

Va prezint un alt fel de facut deserturi inspirat din bucataria profesionala unde adesea trebuie sa inventam instant ceva, sa gasim urgent o solutie sa scoatem o portie, sa reutilizam materia care a ramas ca sa nu fie pierderi. Va vine sa credeti ca acesta minunatie se poate face in mai putin de un minut ?

 

INGREDIENTE

  • cateva felii de briosa sau de cozonac simplu
  • sorbet /inghetata fara lapte de zmeura ( de preferinta italian)
  • zmeura
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu inghetat cu zmeura:

 

   Este genul de desert care te scoate din incurcatura cand ai uitat de aniversarea cuiva si vrei sa faci un tortulet magic in 2 minute, ai musafiri si nu ai un desert in casa sau pur si simplu ia vrea sa te rasfeti prin magie in cateva secunde :) se poate ... 

  Intr-o farfurie se aseaza o felie de briosa sau de cozonac simplu . Se decupeaza cu un inel de montaj de inox. Se umple pana la 2/3 cu sorbet de zmeura eu folosesc pe cel italian care este foarte aerat si intens in arome.  Se niveleaza cu capacul pe apasare si se extrage cercul. 

   Se planteaz zmeura proaspata si se face un mot de frisca. Se pudreaza cu zahar pudra. Este totul gata in 30 de secunde dar este absolut delicios, lejer, foarte proaspat si racoritor o sa indragostiti de acest desert. 

 

TIPS-URI

1

daca nu il faceti in momentul servirii se pastreaza in congelator dupa montaj, zmeura se pune in momentul servirii

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Deliciu inghetat cu zmeura 326856
retete culinare - Deliciu inghetat cu zmeura 326859
retete culinare - Deliciu inghetat cu zmeura 326860
retete culinare - Deliciu inghetat cu zmeura 326861
retete culinare - Deliciu inghetat cu zmeura 326862
retete culinare - Deliciu inghetat cu zmeura 326863

COMENTARII (42)

dantes 1

06.07.2016, 07:04

Super!

Panacris 1

06.07.2016, 10:46

ancutsa 1

06.07.2016, 11:11

Foarte gustos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59