Deliciu la pahar cu fructe si bezea

de daniastefania in Prajituri, 10 Mar 2015 | 886 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 4 galbenusuri
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt

Pentru crema:

  • 3 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 150 gr unt
  • 3 linguri nuttela

Pentru bezea:

  • 3 albusuri
  • 6 linguri de zahar

Mai avem nevoie de 6 portocale si bilute de ciocolata pentru decor.

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu la pahar cu fructe si bezea:

Pregatim blatul.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se deschid la culoare. Se adauga uleiul treptat, ca la maioneza mixand pe treapta cea mai joasa. Se adauga treptat laptele alternand cu faina amestecata cu praful de copt. Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 200 grade C 15 minute. Se lasa blatul la racit. Facem si crema. Amestecam bine galbenusurile cu zaharul, apoi cu untul si nuttela. Crema va fi mai lichida, dar asa trebuie sa insiropeze blatul. Albusurile pentru bezea le batem cu zaharul.

Montam desertul astfel.

Blatul se taie bucatele sau se rupe si se pune in pahar sau bol. Deasupra turnam crema. Peste crema punem portocalele taiate cubulete. Deasupra punem bezeaua si decoram cu bilute de ciocolata. Un adevarat rasfat!

 

 

TIPS-URI

1

Cand e sezon portocalele le inlocuim cu zmeura sau capsuni

2

Albusurile ramase de la blat le folosim la alt desert

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Deliciu la pahar cu fructe si bezea 370595
retete culinare - Deliciu la pahar cu fructe si bezea 370596
retete culinare - Deliciu la pahar cu fructe si bezea 370597
retete culinare - Deliciu la pahar cu fructe si bezea 370598
retete culinare - Deliciu la pahar cu fructe si bezea 370599
retete culinare - Deliciu la pahar cu fructe si bezea 370600

COMENTARII (5)

Gherca Daniela 1

10.03.2015, 23:28

MotanLaOale 1

11.03.2015, 09:04

monik80 1

14.03.2015, 16:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18