Desert blat de tort (Banana bread)

de Gherca Daniela in Torturi, 9 Sep 2021 | 4773 vizualizari

 

Un altfel de blat, pufos si foarte aromat...cine iubeste aromele de toamna, acest blat miroase tare, tare bine si are un gust super bun!:x
"Retete de suflet"

 

INGREDIENTE

  • 3 banane coapte
  • 70g unt
  • 170g zahar
  • 3 oua
  • 80ml lapte
  • 200g faina
  • 7g praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • putina sare
  • 70g nuci
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert blat de tort (Banana bread):

 Pisam cu o furculita bananele, adaugam untul, zaharul si amestecam bine cu un tel pana la omogenizare. Pe urma punem ouale si amestecam din nou foarte bine, apoi laptele, iar a final ingredientele uscate, faina cu praful de copt, scortisoara si sarea cernute impreuna, amestecam usor, apoi presaram si nuca tocata marunt si cu o spatula oogenizam bine totul.

     Punem compozitia rezultata intr-o tava de 21cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund si unsa cu ulei si faina pe margini. Coacem blatul in cuptorul preincalzit la 170°C pentru circa 1 ora sau facem testul cu o scobitoare. Cand este gata il lasam sa se raceasca foarte bine, apoi il taiem in 2.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert blat de tort (Banana bread)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mousse de fructe