Desert Capsunica Vesela

de epurasha2bb in Prajituri, 20 Mai 2010 | 4398 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cateva capsuni proaspete,
  • 1 dovleac mic,
  • 2 plicuri gelatina,
  • cateva linguri de zahar,
  • cateva lingurite de scortisoara Kotanyi,
  • 2 cuburi de ciocolata neagra de menaj,
  •  putin unt,
  • 1/2 cescuta de zeama de capsuni,
  • esenta de lamaie,
  •  creione Dr.Otker pt.decor.
  • Mai avem nevoie de
  • hartie de copt
  • forme mici ondulate de tarte  
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Capsunica Vesela:

Se curata 1/2 dovleac de coaja si se taie cubulete, se presara zahar si scortisoara pe ele si se dau 10 minute la microunde.Se scoate dovleacul copt si se paseaza pana obtinem un piure.Lasam deoparte sa se raceasca.

Topim ciocolata neagra si o turnam in formele de minitarte unse cu unt si tapetate cu cate o bucata de hartie de copt.Bagam la congelator 10-15 minute sa fim siguri ca se intaresc.

Pregatim gelatina de fructe topind gelatina impreuna cu 1/2 l lichid obtinut din zeama de capsuni, cativa stropi de esenta de lamaie si apa.Se lasa sa fiarba 1 minut si se pune intr-un castron putin la rece.

Apoi se scot formele de miniatarte si se scoate cu grija ciocolata intarita.Apoi dezlipim tot cu grija hartia de copt.

Turnam gelatina de culoarea chihlimbarului.

Asezam cate o capsuna deasupra.

Decoram cu creioanele de decor colorate divers.

Asezam aceste cosulete de ciocolata deasupra unei rondele de dovleac copt cu tot cu coaja.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Capsunica Vesela" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

ela 1

20.05.2010, 18:45

ce vesele si colorate sunt stiu ca este si pt mine ceva

epurasha2bb 1

24.05.2010, 20:47

ela desigur, carcasa de ciocolata e toata numai pt.tine ca stiu ca-ti place!

adry88 1

03.06.2011, 21:17

extraordinar

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de casa cu ciocolata si capsuni