Desert chec cu migdale si merisoare

de Rocsi in Prajituri, 11 Apr 2021 | 2662 vizualizari

 

Mi s-a cam facut pofta de o felie de chec aromat, asa ca am dat o raita prin dulapuri si frigider, sa vad ce ingrediente am si am pregatit doua checuri! Am gasit o punga cu migdale macinate, asa ca le-am incorporat in aceasta compozitie. Cu aroma de lamaie, merisoare, umed, tot ce vrei pentru un chec delicios!

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 10 linguri indulcitor pulbere (sau zahar)
  • 200 gr iaurt grecesc
  • 100 ml ulei
  • 130 gr migdale macinate
  • 7 linguri faina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zeama de la o lamaie
  • 1 praf de copt
  • 3-4 linguri merisoare
  • 1 lingura plina amestec de fructe uscate (optional)
  • 40 gr ciocolata cu lapte cu indulcitor + 2 linguri lapte
  • fulgi de migdale
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu migdale si merisoare:

Separati ouale. Intr-un bol mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugati treptat indulcitorul si mixati pana bezeaua devine ferma. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le turnati peste albusuri si mixati bine. Incorporati iaurtul, apoi zeama si coaja rasa de de lamaie. Cerneti faina cu praful de copt. Migdalele macinate si faina le incorporati treptat, amestecand cu o paleta de silicon, cu miscari lente. La final puneti merisoarele si amestecul de fructe uscate.

Tapetati cu hartie de copt doua tavi de chec, de 12/25 cm. Puneti compozitia de chec in cele doua tavi, in mod egal.

Introduceti checurile in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 35-40 de minute. Faceti testul cu scobitoarea, le scoateti din cuptor cand sunt gata si le lasati la racorit.

Topiti pe baie de aburi ciocolata cu laptele, o puneti intr-un pos cu varf subtire. Ornati checurile reci cu ciocolata, iar deasupra presarati fulgi de migdale! Lasati 10 minute deoparte, sa se intareasca ciocolata, apoi portionati si serviti!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu migdale si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foaie de napolitana