Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Doar voi,bucatarasii,sunteti vinovati pentru acest desert. Pai cand vezi pe site ca sunt postate atatea retete de cornulete te apuci de framantat:)))))), ca sa nu mai spun ca am eu un dragalas de nepotel "micut" care le devoreaza
Intr-un vas incapator punem jumatate din cantitatea de faina in care facem o gropita.
Punem ouale, sarea si drojdia amestecand usor cu mana.
Adaugam aromele, smantana, untura si apa minerala amestecand dupa fiecare pentru incorporare.
Faina ramasa o adaugam ,cate putin,famantand pana obtinem un aluat care nu se lipeste de mana.
Se acopera cu o folie alimentara si se da la frigider .
Scoate aluatul din frigider si ia din el cate o bucata.
Infaineaza blatul pe care intinzi foaia de aluat cam de 5 mm. grosime.
Scoate gemul din borcan,amesteca-l cu nuca si zaharul cu rom.
Foaia de aluat se imparte in bucati patrate pe care se pune gem.
Ruleaza cornuletul si pune-l in tava tapetata cu hartie de copt.
Cand tava este plina se da la cuptorul incins la 160 grade.
Cand cornuletele s-au rumenit usor se scot din cuptor ,se pun pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra.
Din intreaga cantitate au iesit 4 tavi mari de la aragaz.
Se servesc reci.
1
La frigider am lasat aluatul peste noapte.
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult