Desert cornulete fragede cu gem

de Bunica in Dulciuri, 16 Feb 2021 | 5044 vizualizari

 

Doar voi,bucatarasii,sunteti vinovati pentru acest desert. Pai cand vezi pe site ca sunt postate atatea retete de cornulete te apuci de framantat:)))))), ca sa nu mai spun ca am eu un dragalas de nepotel "micut" care le devoreaza 
 

 

INGREDIENTE

  • 1,200 kg. faina
  • 700 g. untura
  • 200 g. smantana cu 30%grasime
  • 200 ml apa minerala
  • 2 oua
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic drojdie uscata
  • un praf de sare(cat un vf. de cutit)
  • zahar pudra pentru pudrat cornuletele
  • UMPLUTURA
  • 2 borcane gem de prune
  • 300 g, nuca macinata mare
  • 1 plic zahar cu rom
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete fragede cu gem:

Intr-un vas incapator punem jumatate din cantitatea de faina in care facem o gropita.

Punem ouale, sarea si drojdia amestecand usor cu mana.

Adaugam aromele, smantana, untura si apa minerala amestecand dupa fiecare pentru incorporare.

Faina ramasa o adaugam ,cate putin,famantand pana obtinem un aluat care nu se lipeste de mana.

Se acopera cu o folie alimentara si se da la frigider .

Scoate aluatul din frigider si ia din el cate o bucata.

Infaineaza blatul pe care intinzi foaia de aluat cam de 5 mm. grosime.

Scoate gemul din borcan,amesteca-l cu nuca si zaharul cu rom.

Foaia de aluat se imparte in bucati patrate pe care se pune gem.

Ruleaza cornuletul si pune-l in tava tapetata cu hartie de copt.

Cand tava este plina se da la cuptorul incins la 160 grade.

Cand cornuletele s-au rumenit usor se scot din cuptor ,se pun pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra.

Din intreaga cantitate au iesit 4  tavi mari de la aragaz.

Se servesc reci.

 

 

TIPS-URI

1

La frigider am lasat aluatul peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede cu gem" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert choux craquelin