Desert cornuri cu gem de prune

de Constelatialeu in Dulciuri, 26 Mar 2021 | 2987 vizualizari

 

Comanda serioasa de la mama, a zis ca vrea sa manance niste cornuri cu gem de prune, sa fie in necazul diabetului, ca tot nu are voie dulce. Asa ca m-am pus pe framantat dis-de- dimineata sa ajunga la ea inca calde.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 550 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 150 ml lapte 3,5% grasime
  • 3 oua mai mici sau 2 mari
  • 100 g unt cu 82% grasime
  • 100 g zahar
  • esenta de vanile
  • coaja de lamaie
  • Umplutura
  • gem de prune - productie proprie
  • Pt. uns
  • galbenus de ou
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri cu gem de prune:

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Aluat: Am cernut 500 g faina intr-un castron, am adaugat si drojdia uscata si am amestecat. Ouale impreuna cu zaharul , esenta de vanilie, sarea si coaja de lamaie le-am amestecat bine cu un tel. Laptele impreuna cu untul le-am pus sa se incalzeasca , untul trebuie sa se topeasca, amestecul trebuie sa fie caldut nu fierbinte, asa ca l-am lasat sa se mai raceasca apoi l-am amestecat cu ouale. Amestecul obtinut l-am incorporat in faina, pentru ca a mai necesitat faina am adaugat si restul de 50  grame. Am framantat bine cca 30 min, apoi am asezat aluatul intr-un bol uns cu ulei, am acoperit cu folie alimentara si am lasat la crescut cca 1 ora la loc calduros. Dupa ce a crescut am intins foaie rotunda cu diametru de cca 30 cm si am taiat foaia in 8, am pus pe fiecare triunghi gem de prune si am rulat, am asezat cornurile in tava,le-am lasat inca 10 min la crescut apoi le-am uns cu galbenus de ou. Am procedat la fel si cu restul de aluat. Am preincalzit cupotorul la 180 grade  si am bagat tava la copt, sunt gata cand incep sa se rumeneasca frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel