Desert cu biscuiti cremosi in ciocolata

de adasev12 in Dulciuri, 2 Mar 2011 | 4949 vizualizari

 

cand iti vine pofta de dulce si nu ai nimic in plan...deschizi frigiderul sau camara, sau ce mai vrei...dai o ocheada...gasesti niste maruntisuri aparent nefolositoare...si....incepi sa improvizezi....ceva tot iese pana la urma....

 

INGREDIENTE

  • biscuiti
  • cateva piscoturi uitate printre rafturi
  • 200 ml frisca lichida+50 ml
  • 100 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 budinca de ce-o fi( eu am avut caramel)
  • 350 ml lapte
  • o canita de cafea ness
  • 1 ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu biscuiti cremosi in ciocolata:

mai inatai am facut budinca cu laptele si am dat la racit.

untul la temp camerei se freaca cu zaharul pudra fff bine  apoi se amesteca cu budinca racita bine.

frisca se bate f tare si se adauga 3 parti din ea in crema.

se prepara cafeaua. din crema se ia un sfert si s elasa la frigider, la fel si sfertul de frisca.

se ia o tava sau un platou si seincepe montarea biscuitilor. se dau prin cafea sa se insiropeze...dar numai o sec ca se vor topi de-a dreptul( eu fol biscuiti petit beure). se ia un biscuite insiropat, se pune crema peste el, apooi un altul si tot asa pana se pun cate patru biscuiti. se fac asa prajiturele pabna se termina crema apoi se dau la rece cel putin o ora, ca sa se inatreasca crema si sa se paota glazura.

eu aveam si niste piscoturi si am facut si un mimitortulet sin piscoturi cu crema....

glazura se face din ciocolata topita cu 50 ml frisca si o lg de unt. cand e racorita cat sapoti baga degetele in ea, scoti biscuitii de la rece si cu mana ii tavalesti prin glazura apoi ii dai din nou la frigider sa se inatreasca glazura bine..

tortuletul de piscoturi la fel l-am glazurat si l-am dat la frigider. se orneaza apoi desertul dupa plac...cu crema ramasa si frisca ramasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu biscuiti cremosi in ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

liana_geicu 1

04.03.2011, 20:19

O idee foarte buna si cred ca sunt si bune prajiturile! Si eu am niste biscuiti cu care nu stiam ce sa fac......acum stiu: o sa ii transform intr-o prajitura!

adasev12 1

05.03.2011, 11:56

liana....

adry88 1

11.06.2011, 17:46

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă speciala