Desert cu biscuiti si crema de lapte (Doce de bolacha)

de cristeena20 in Dulciuri, 2 Ian 2014 | 43065 vizualizari

 

Aceasta reteta este preferata mea in materie de creme desert si poarta semnatura sotului.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 cutie de lapte condensat
  • 1 cutie lapte gras (masuram cu aceeasi cutie laptele)
  • 1 'pachet de biscuiti digestivi
  • cafea espresso tare
  • cacao (pt ornat)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu biscuiti si crema de lapte (Doce de bolacha):

- Intr-un vas amestecam galbenusurile cu laptele condensat si cu laptele gras si punem la foc mic, amestecand mereu cu grija , pana se ingroasa. Pregatim un vas de desert potrivit  si turnam crema in el. Lasam sa se raceasca .

- Intre timp batem albusurile cu 2 linguri de zahar bine; batem frisca tare si le amestecam.

- facem cafeaua espresso si o lasam sa se raceasca putin.

- Imbibam biscuitii in cafea ( atentie, nu mult ca apoi crema va lasa lichid) Asezam biscuitii deasupra cremei racite din vas (cca 2 straturi) iar deasupra punem spuma din frisca si albusuri. Secretul este sa fie bine batute, altfel va lasa lichid. Dam totul la frigider la rece. La servire pudram cu cacao sau razuim ciocolata. 

- Pofta mare

 

 

TIPS-URI

1

La servire crema nu iese ff tare. E mai moale dar e fff buna la gust. Sa nu va ingrijorati ca asa trebuie sa iasa, mai moale ca o budinca normala.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Desert cu biscuiti si crema de lapte (Doce de bolacha) 287857
retete culinare - Desert cu biscuiti si crema de lapte (Doce de bolacha) 287858
retete culinare - Desert cu biscuiti si crema de lapte (Doce de bolacha) 287859
retete culinare - Desert cu biscuiti si crema de lapte (Doce de bolacha) 287860

COMENTARII (18)

diaconta 1

02.01.2014, 15:40

Cris2711 1

18.01.2014, 21:57

ce delicios arata

ElenaV71 1

09.02.2015, 19:50

Cat inseamna cantitatea de lapte gras si condensat? Ce cantitate trebuie sa aibe

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18