Desert cu bostan "Soarele"

de anisoara in Dulciuri, 27 Ian 2010 | 8607 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr de bostan sau zamos
  • o portocala mare
  • 3 nuci pisate
  • 2 linguri mari de miere de albine
  • pomusoare uscate
  • 30 grame de unt sau ulei fara miros
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu bostan "Soarele":

1. Se curata de coaja bostanul. Se taie in felii de grosimea 0.6-0.9 см

2. Se prajesc feliile de bostan pe tigaie la un foc domol pe o parte si alta timp de 4-5 minute.

3. Se racesc . Intre timp se curata de coaja portocala in forma de spirala cu un cutit ingust si foarte bine ascutit. Coaja taiata de portocala se inroleaza in forma de floare si se prinde cu o scobitoare. Se pune intr-un vas cu apa rece. Asa, floarea se poate pastra in apa rece pina la 2 zile .

4. Se taie o jumatate de portocala in felii si se aranjeaza pe un platou.Deasupra se repartizeaza feliile de bostan coapte . Din cealalata jumatate de portocala se scurge sucul peste feliile de bostan se lasa pe 15 minute sa se imbibe sucul de portocala in bostanul prajit.

5. Se presara cu nuca pisata si pomusoare .La microunde se incalzeste mierea de albine si se stropeste deasupra.

6. Se serveste la masa dupa o ora, pentru ca se lasa sa se imbibe bine toate ingredientele intre ele. Se orneaza cu floarea facuta din coaja de portocala . Se poate prepara la fel un desert din felii de zamos sau pepene galben, cu o conditie ca nu se prajesc feliile. Este un desert foarte gustos si sanatos si se poate servi in zilele de post .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu bostan "Soarele"" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

anisoara 1

29.01.2010, 22:12

Buna seara la toti! Bostan-dovleac asa se cheama in diferite regiuni , principalul ca am inteles despre ce leguma foarte mare este vorba. Eu am scris in receta , ca se poate prepara din bostan, dar trebuie sa-l prajiti, sau din pepene galben in forma proaspata. La noi la pepene galben se zice zamoc.
Pomusoare uscate sunt la gust ca stafidelede culoare inchisa sau deschisa, dar am avut in vedere, si zmeura uscata, coacaza uscata,bobite de struguri uscate... credca ma-ti inteles. asa-i la inceput, e greu, pina se porneste roata. Va multumesc pt tot si Va

Oana 1

29.01.2010, 23:07

Chiar arata super si sigur e bunnnnn

anisoara 1

30.01.2010, 00:47

Oana e bun si foarte sanatos...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pateuri cu dovleac