Desert cu ciocolata si cafea

de adasev12 in Prajituri, 28 Iul 2011 | 2573 vizualizari

 

imi cer scuze ca nu am poze prea multe, dar nu aveam de gand sa postez reteta...la final m-am razgandit, fiindca mi-a placut mai mult de cat ma asteptam....oricum, nu e nimic complicat...totul facut la rece...si improvizat cu ce am gasit prin frigider....

 

INGREDIENTE

  • pt blatul de biscuiti:
  • 300 g biscuiti sfaramiciosi
  • 2 lg cacao
  • 70 g unt
  • cateva lg de cafea ness preparata
  • crema:
  • 100 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 200 g mascarpone
  • 200 ml frisca
  • 2 lg cafea ness
  • 100 g ciocolata cu lapte+ cateva bucatele pt ras deasupra
  • 30 ml lapte
  • piscoturi+ o ceasca de cafea ness
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu ciocolata si cafea:

biscuitii mei fiind foarte sfaramiciosi i-am zdrobit cu mana, apoi i-am amestecat cu untul topit, cacao si cafea ...am intins blatul apoi in tava  cu mana si am dat la rece.

crema: am frecat spuma untul cu zaharaul si mascarpone impreuna, apoi am adaugat ness-ul. Am pus ciocolata cu laptele la topit am lasat sa se raceasca si am amestecat cu crema. Am batut frisca foarte bine si am amestecat cu crema, cu o lingura de lemn.

am scos blatul de biscuiti de la frigider si am pus jumatate din crema. Am inmuitat piscoturile in ness si le-am asezat peste crema, ca un al doilea blat, apoi am turnat deasupra restul de crema si am dat la rece cateva ore.

la servit am ras deasupra ciocolata .

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Desert cu ciocolata si cafea 117826
retete culinare - Desert cu ciocolata si cafea 117827
retete culinare - Desert cu ciocolata si cafea 117828

COMENTARII (21)

adasev12 1

29.07.2011, 15:15

mamaie, multumesc

DIANA B 1

29.07.2011, 15:39

Ne scoatem cu ajutoarele astea de biscuiti , bravo
Ai pus se ceva es de menta , ca vad ceva verde in crema ... sau o fi de la irisul meu

adasev12 1

29.07.2011, 15:57

onesta draga mea, nu am pus nimic verde...cine stie in ce culori vezi tu.... ....dar m-am gadit la cev amenta sa stii...ca mergea bine cu cioco...dar poate data viitoare...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D