Desert cu ciocolata si jeleu de fructe

de alldaycooking in Dulciuri, 1 Apr 2012 | 4693 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ciocolata amaruie cu spuma de ciocolata alba
  • 60 gr ciocolata amaruie
  • 100 ml smantana pentru frisca (La Dorna, 32% grasime)
  • 100 gr ciocolata alba
  • 2 capsuni
  • Jeleu de capsuni si kiwi
  • 100 gr capsuni
  • 50 ml suc de portocale
  • 4 gr agar agar
  • 100 gr kiwi
  • 50 ml ceai verde (icetea San Benedetto)
  • Prajitura cu ciocolata, zmeura si bezea
  • 140 gr ciocolata
  • 200 ml cafea
  • 190 gr faina
  • 160 gr iaurt
  • 100 gr fructoza
  • 90 gr unt
  • 30 gr cacao
  • 10 gr praf de copt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 2 oua si 2 albusuri
  • 220 gr zmeura congelata
  • 1 lingura de unt (pentru uns tava)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu ciocolata si jeleu de fructe:

Ciocolata amaruie am maruntit-o si am pus-o la topit impreuna cu 10 ml de smantana, in cuptorul cu microunde (1 minut la putere maxima).

Cu ajutorul unei pensule am desenat 2 patrate de ciocolata pe hartie de copt. Am folosit pentru patratele de ciocolata ¾ din ciocolata topita. Restul de ciocolata l-am folosit pentru a face 2 jumatati de cerc. Pentru acestea tot cu ajutorul unei pensule am desenat 2 benzi de ciocolata pe hartie de copt. Fiecare hartie de copt (ciocolata era la exterior) am infasurat-o in jurul unei forme ronde astfel incat ciocolata sa ineleasca doar ½ din diametrul formei. Am lasat ciocolata peste noapte sa se intareasca.A doua zi am desfacut cu grija patratele de ciocolata, apoi si cele 2 semilune.

Ciocolata alba am rupt-o bucatele si am topit-o impreuna cu 90 ml smantana pentru frisca (2 minute la putere maxima in cuptorul cu microunde). Am lasat crema la frigider timp de 3 ore pentru a se raci. Dupa 3 ore am mixat crema cu ajutorul mixer-ului si am obtinut o crema consistenta.

 Pe platoul pe care urme sa servim desertul am facut cu ajutorul posului mici floricele dispuse pe o suprafata egala cu cea a patratului de ciocolata amaruie. Deasupra ciocolatei albe am pus un patrat de ciocolata amaruie. La mijlocul patratului de ciocolata amaruie am pus putina ciocolata alba, deasupra acesteia am pus o semiluna de ciocolata. La mijlocul acesteia am pus putina ciocolata alba si am decorat cu o capsuna.

 

Capsunile bine spalate le-am pasat cu ajutorul blender-ului stick. Sucul de portocale l-am amestecat cu 2 gr agar agar si l-am lasat 2 minute pe foc, apoi l-am amestecat cu piure-ul de capsuni. Am omogenizat bine compozitia si am turnat intr-un pahar.

Kiwi-ul curatat de coaja l-am pasat cu ajutorul blender-ului stick. Ice tea-ul l-am amestecat cu 2 gr agar agar si l-am lasat 2 minute pe foc, apoi l-am amestecat cu piure-ul de kiwi. Am omogenizat bine compozitia si am turnat intr-un pahar identic cu cel folosit pentru jeleul de capsuni. Eu am lasat peste noapte jeleu, dar se putea folosi dupa aproximativ 30 de minute.

Din cele 2 tipuri de jeleu am decopat cilindrii cu ajutorul instrumentului cu care se scoate cotorul merelor.

Ciocolata am rupt-o in bucati mici si am topit-o impreuna cu untul in cuptorul cu microunde (2 minute la putere maxima). Am pregatit cafeaua. Ciocolata si untul topit le-am lasat sa se racoreasca putin si apoi le-am amestecat cu 160 gr iaurt. 2 oua le-am mixat cu 35 gr fructoza si 1 lingurita de extract de  vanilie, pana cand s-au topit cristalele de fructoza. Am adaugat la crema de oua, mixul de ciocolata, unt si iaurt si am omogenizat foarte bine compozitia. Faina am amestecat-o cu cacao si praf de copt, apoi am adaugat-o treptat la mixul cu ciocolata. Am folosit pentru copt o taa ceramica pe care am uns-o cu putin unt. Am turnat compozitia rezultata in tava si am copt la 180 de grade Celsius timp de 30 de minute.

 Dupa 25 de minute de la introducerea prajiturii in cuptor am pus sa se incalzeasca putin 220 gr zmeura congelata si 30 gr fructoza. Am lasat doar 5 minute pe foc sosul de zmeura, apoi l-am turnat deasupra prajiturii si am distribuit uniform pe toata suprafata acesteia.

 Dupa alte 5 minute am inceput sa pregatesc bezeaua. 2 albusuri le-am mixat pana am obtinut o spuma destul de tare, am adaugat treptat 35 gr fructoza si am mixat pana cand bezeaua s-a intarit suficient pentru a putea crea forme cu ea. Au trecut aproximativ 10 minute din momentul cand am adaugat sosul de zmeura pana cand am scos din nou prajitura din cuptor si cu ajutorul posului am format mici varfulete de bezea. Am crescut temperatura cuptorului la 200 grade Celsius si am urmarit cu atentie bezeaua. In 5 minute varfuletele au inceput sa se coloreze usor si am scos prajitura din cuptor. Am lasat sa se raceasca in taa.

 

Asamblare:

pe farfuria pe care aveam ciocolata amaruie cu spuma de ciocolata alba, am adaugat o felie de prajitura si cate un cilindru din jeleu de capsuni si kiwi. Am decorat cu fructe uscate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu ciocolata si jeleu de fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (40)

bucatarimcudiana 1

02.04.2012, 11:42

f frumos prezentat

alldaycooking 1

02.04.2012, 15:25

Cris, Diana multumesc frumos!

babi5 1

28.10.2014, 09:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert Lava Cake