Desert cu crema de lapte (YALANCI TAVUK GÖĞSÜ )

de Lavinia in Dulciuri, 11 Feb 2014 | 22040 vizualizari

 

De cand am vazut aceasta minunatie la Meryem Sunar am zis ca trebuie sa o fac si eu neaparat.Nu stiu care este traducerea dar oricum ar fi este senzational!I-am facut ceva modificari in sensul ca am adaugat 3 straturi de biscuiti :)

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 1 pahar faina (nu foarte plin ,cam de un deget lipsa)
  • 1 pahar zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 l de lapte dulce
  • aprox 160 g biscuiti Leibniz (sau oricare alti biscuiti de calitate)
  • Sosul de ciocolata:
  • 1 pahar de apa(200 ml)
  • 1 pahar lapte (200 ml)
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri amidon
  • 3 linguri de zahar
  • 100 g ciocolata
  • nuca de cocos pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu crema de lapte (YALANCI TAVUK GÖĞSÜ ):

Intr-o oala incapatoare am pus la topit untul.

Peste unt am adaugat faina si am amestecat asa cam 2-3 minute pe foc mic.

Am adaugat treptat laptele amestecand energic pentru a desface faina .

Peste lapte am adaugat zaharul si am lasat crema pe foc amestecand continuu pana s-a ingrosat.

Am luat-o de pe foc si am adaugat un praf de sare si zaharul vanilat.

Am lasat-o sa se racoreasca aprox 5 minute amestecand din cand in cand in ea .

Am pus crema intr-un bol mai mare si am mixat-o la viteza mare 4-5 minute.

Intr-un vas dreptunghiular de yena am pus primul strat de biscuiti.

Am adaugat 1/2 din crema,alt strat de biscuiti ,restul de crema si ultimul strat de biscuiti.

Intre timp am pregatit sosul de ciocolata.

Am amestecat zaharul cu amidonul si cacaua apoi am turnat treptat laptele si apa si am pus amestecul pe foc amestecand continuu pana a prins consistenta.

Am luat de pe foc ,am adaugat ciocolata rupta bucatele si am amestecat usor pana s-a topit ciocolata.

Am turnat sosul de ciocolata peste desert,am presarat fulgi de cocos si am dat la rece peste noapte.(asta daca aveti rabdare :D )

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu crema de lapte (YALANCI TAVUK GÖĞSÜ )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

nilgun 1

22.02.2014, 16:04

arata fff bn desertul ,,,cred ca e si delicios...dar ceea ce scrie in paranteza titlului nu prea are de-a face

Lavinia 1

22.02.2014, 16:48

Multumesc Nelly :-)
Asa am vazut pe facebook la Meryem Sunar ,asa am trecut si eu

Lavinia 1

22.02.2014, 16:49

Si pe net am cautat dupa titlul din paranteza si tot budinci in genul la care am facut eu mi-au aparut

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta cu nuca de post