Desert cu crema de vanilie si capsuni

de Lavinia in Prajituri, 31 Iul 2013 | 1580 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua mici
  • 5 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa

Crema de capsuni:

  • 2 plicuri creme ole de capsuni
  • 500 ml lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • 1-2 linguri zahar pudra

Crema de vanilie:

  • 500 ml creme ole de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra vanilat

Glazura:

  • 180 g ciocolata cu lapte
  • 3-4 linguri frisca lichida
  • 1 lingurita rom
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu crema de vanilie si capsuni:

Blat

Bate albusurile spuma cu un praf de sare si apa.Adauga treptat zaharul pudra si zaharul vanilat pana obtii o bezea tare.

Adauga uleiul,galbenusurile si cacaua amestecata cu faina amestecand usor de sus in jos pentru a nu se lasa albusurile.

Tapeteaza o tava(35/25 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute.

Crema:

Intr-un bol incapator mixeaza laptele cu praful creme ole de capsuni si zaharul pudra pana se intareste.

Adauga treptat din frisca lichida pana obtii o crema pufoasa.
(la fel procedezi si cu crema de vanilie)

Asamblare:

Blat/crema de capsuni/crema de vanilie.

Lasa prajitura la rece pentru minim 8 ore.(eu am lasat-o peste noapte)

Portioneaza prajitura cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte in bucati potrivite si decoreaza cu glazura de ciocolata si ciocolata rasa.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Desert cu crema de vanilie si capsuni 248981
retete culinare - Desert cu crema de vanilie si capsuni 248982
retete culinare - Desert cu crema de vanilie si capsuni 248983

COMENTARII (24)

ianculubita 1

31.07.2013, 16:06

Ce frumos arata,cred ca e si delicioasa!

Teo 1

31.07.2013, 22:26

o prajitura fina ,ca si bucatareasa!

Lavinia 1

02.08.2013, 08:32

Multumesc frumos ! :-)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S