Desert cu DATTELZAUBER „DUNYANA“

de alldaycooking in Prajituri, 13 Feb 2012 | 1345 vizualizari

 

DATTELZAUBER „DUNYANA“ contine scortisoara, cardamon, anason stelat, chips de cocos, curmale, afine, ulei de migdale si este un ceai extrem de aromat si parfumat.

 

INGREDIENTE

  • 130 gr biscuiti
  • 50 gr unt
  • 40 gr DATTELZAUBER „DUNYANA“
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 3 linguri fructoza
  • 4 gr agar agar
  • 1 plic tort gelee
  • 200 ml suc de capsuni
  • 1 lingura de fructoza
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu DATTELZAUBER „DUNYANA“:

Biscuitii i-am sfaramat si i-am amestecat cu untul topit, apoi i-am pus intr-o forma inimioara. Este foarte utila o forma de silicon, altfel ar fi destul de greu de scos prajitura din tava. Eu am avut o forma inimioara din plastic pe care am sacrificat-o in final, fiind nesesar sa o tai pentru a scoate prajitura. Am presat biscuitii in aceasta forma si am lasat la rece pana cand am pregatit crema.

Ceaiul l-am pus la hidratat in 130 ml de apa calduta timp de 2-3 ore. Pentru ca ceaiul contine bucati de scortisoara si anason stelat, care sunt destul de tari, eu am ales sa le scot. Am incalzit ceaiul si apa in care au stat cateva ore impreuna cu agar agar. Nu am lasat decat 2 minute sa fiarba. Smantana tinuta la rece am mixat-o cu 3 linguri de fructoza pana cand am obtinut frisca. Am amestecat frisca cu ceai dupa ce acesta s-a racit. Am pus aceasta crema peste biscuiti si am lasat la rece in frigider pana a doua zi.

Sucul de capsuni l-am pus fiert. Tort gelee-ul l-am amestecat cu 1 lingura de fructoza si 3-4 linguri de suc. Am adaugat tort gelee-ul la suc si am fiert timp de 1 minut. Am scos prajitura din forma si am asezat-o pe un platou. Cu ajutorul unei linguri am turnat deasupra cremei cate putin jeleu. Crema fiind rece jeleul de intareste foarte repede. E nevoie de putina rabdare pana cand se pune tot jeleul. Excesul de jeleu care s-a scurs pe platoul l-am indepartat cand a fost intarit.

 

RETETA IN IMAGINI

Desert cu DATTELZAUBER „DUNYANA“-0
Desert cu DATTELZAUBER „DUNYANA“-1
Desert cu DATTELZAUBER „DUNYANA“-2

COMENTARII (26)

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

14.02.2012, 11:38

Aromat si superb

alldaycooking

alldaycooking 1

14.02.2012, 12:41

Multumesc frumos dragelor!

mihaelar63

mihaelar63 1

15.02.2012, 11:55

Ce frumoasa e inimioara ta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de cartofi cu mazare si ton

de katty 5

Salata de cartofi...

ieri la 08:44

Macrou la cuptor cu legume

de katty 5

Macrou la cuptor...

ieri la 08:39

Macrou usturoiat cu piure de mazare

de katty 5

Macrou usturoiat...

ieri la 08:33

Supa de somon cu cartofi

de katty 5

Supa de somon cu...

ieri la 08:27