Desert cu mascarpone, ciocolata, frisca si Baileys

de Cris2711 in Dulciuri, 24 Mar 2016 | 1001 vizualizari

 

Pentru ca maine este  Karfreitag (Vinerea Mare) la evanghelici si familia sotului meu vine la un gratar cu somon, nu puteam sa nu fac si un desert. Am ales sa fac aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. mascarpone
  • 500 ml smantana lichida pentru frisca
  • 150-200 ml lichior Baileys
  • 1 ciocolata
  • 6 linguri de zahar
  • 2 pliculete intaritor de frisca
  • Amarettini sau Piscoturi sfaramate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu mascarpone, ciocolata, frisca si Baileys:

Intr-un castron inalt, special  pentru mixat frisca, se mixeaza smantana lichida cu intaritor de frisca si 3 linguri de zahar pana se formeaza frisca.

Mascarponele se pune intr-un castron cu 3 linguri de zahar, se mixeaza bine apoi se adauga frisca si ciocolata rasa.

Eu am pus in 9 borcanele,un strat de crema mascarpone-frisca apoi lichior Baileys, din nou crema, apoi ciocolata rasa deasupra si niste Wibele svabe (un fel de biscuiti-piscoturi in miniatura), se poate decora si cu Amarettini.

Se pune desertul la frigider pentru cel putin 4-5 ore.

 

 

TIPS-URI

1

In loc de mascarpone se poate pune si iaurt natural

2

Se poate decora si cu fructe

RETETA IN IMAGINI

Desert cu mascarpone, ciocolata, frisca si Baileys-0
Desert cu mascarpone, ciocolata, frisca si Baileys-1
Desert cu mascarpone, ciocolata, frisca si Baileys-2
Desert cu mascarpone, ciocolata, frisca si Baileys-3
Desert cu mascarpone, ciocolata, frisca si Baileys-4
Desert cu mascarpone, ciocolata, frisca si Baileys-5
Desert cu mascarpone, ciocolata, frisca si Baileys-6

COMENTARII (27)

Rocsi

Rocsi 1

25.03.2016, 21:11

Foarte bun desertul tau si cremos!

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

27.03.2016, 08:33

vreau si eu

Cris2711

Cris2711 1

28.03.2016, 12:48

va multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!