Desert cu mere caramelizate si biscuiti

de alldaycooking in Dulciuri, 30 Oct 2011 | 2413 vizualizari

 

Pentru acest desert am folosit niste biscuiti pe care i-am gasit la Lidl. Biscuitii sunt rotunzi de marimea unei monezi de 50 de bani, oarecum asemanatori cu piscoturile, dar ceva mai densi totusi. Cred ca se pot inlocui fara probleme cu piscoturi.

 

INGREDIENTE

  • 4 mere
  • 50 gr stafide
  • 4 linguri de fructoza
  • 300 ml frisca
  • 150 ciocolata alba
  • 10 gr gelatina
  • biscuiti
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu mere caramelizate si biscuiti:

Stafidele le-am pus intr-un pahar cu apa calduta sa se hidrateze. Merele le-am curatat de coaja si le-am taiat cubulete pe care le-am adaugat la fructoza caramelizata. Am lasat in continuare pe foc tigaia cu mere pana cand sucul lasat de acestea s-a redus foarte mult. La sfarsit am adaugat scortisoara. Intr-o tava de chec am asezat bescuitii unul langa altul, iar deasupra lor am adaugat merele caramelizate si cateva stafide. Gelatina am pus-o la hidratat intr-un pahar cu apa. Smantana si ciocolata le-am incalzit fara a le aduce la punctul de fierbere. Cand erau inca fierbinti am adaugat gelatina si am amestecat bine. Jumatate din amestecul de ciocolata si smantana l-am turnat peste biscuti si mere. Am asezat inca un strat de biscuiti si restul de stafide. Peste biscuti am turnat restul de crema. Am lasat la rece peste noapte.

 

 

COMENTARII (32)

LUK 1

31.10.2011, 09:39

super super

Rux 1

31.10.2011, 19:09

Minunat desert ai pregatit

alldaycooking 1

01.11.2011, 15:18

Multumesc frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S