Desert cu mere si gem de cirese

de Bucataras Medi in Dulciuri, 25 Apr 2010 | 1965 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -1 pachet aluat foietaj
  • -1 kg mere
  • -1 borcan gem de cirese
  • -scortisoara
  • -zahar
  • -10 nuci
  • -1 ou
  • -esenta de migdale
  • -susan
  • -faina
  • -ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu mere si gem de cirese:

Merele se spala,se taie dupa bunul plac al fiecaruia fie in rondele,fasii sau cubulete( eu am ales variant fasii),se indeparteaza cotoarele.

Se pun intr-un vas,se toarna apa peste ele cat sa le acopere ,se adauga 2 linguri de zahar si putina scortisoara.

Se lasa la fiert circa 3-4 min.

Se ia de pe foc,se scurg de apa,se lasa sa se racoreasca si apoi se amesteca usor cu gemul , nuca taiata marunt , 1 lingura de zahar si esenta de migdale.

Separat, intr-o forma de tort ,tapetata cu putin ulei si putina faina, se aseaza aluatul, ridicandu-l pe margini(trebuie sa avem in vedere sa pastram ceva aluat pentru grilaj).

Se inteapa aluatul cu o furculita si apoi se toarna compozitia de mai sus.

Din restul de aluat se modeleaza suluri subtiri care se aseaza deasupra sub forma de gratar.

Se bate un ou cu care se unge gratarul si se da desertul la cuptor pana cand se rumeneste.

Se lasa sa se raceasca si apoi se poate taia.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Desert cu mere si gem de cirese-0
Desert cu mere si gem de cirese-1
Desert cu mere si gem de cirese-2
Desert cu mere si gem de cirese-3
Desert cu mere si gem de cirese-4
Desert cu mere si gem de cirese-5
Desert cu mere si gem de cirese-6
Desert cu mere si gem de cirese-7
Desert cu mere si gem de cirese-8

COMENTARII (15)

Ina 1

26.04.2010, 16:49

La cum arata, chiar ca dau un pupic si zic iar La Multi Ani! . Si-o pun si la favorite, na! Si furculita aia nemarcata, nu statea bine acolo

dicarmencitta1957 1

26.04.2010, 20:42

5 furculite draga Medi,super prezentarea ta,felicitari.

epurasha2bb 1

27.04.2010, 16:52

farte frumosa este!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04