Desert cu mere si gem de cirese

de Bucataras Medi in Dulciuri, 25 Apr 2010 | 4198 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -1 pachet aluat foietaj
  • -1 kg mere
  • -1 borcan gem de cirese
  • -scortisoara
  • -zahar
  • -10 nuci
  • -1 ou
  • -esenta de migdale
  • -susan
  • -faina
  • -ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu mere si gem de cirese:

Merele se spala,se taie dupa bunul plac al fiecaruia fie in rondele,fasii sau cubulete( eu am ales variant fasii),se indeparteaza cotoarele.

Se pun intr-un vas,se toarna apa peste ele cat sa le acopere ,se adauga 2 linguri de zahar si putina scortisoara.

Se lasa la fiert circa 3-4 min.

Se ia de pe foc,se scurg de apa,se lasa sa se racoreasca si apoi se amesteca usor cu gemul , nuca taiata marunt , 1 lingura de zahar si esenta de migdale.

Separat, intr-o forma de tort ,tapetata cu putin ulei si putina faina, se aseaza aluatul, ridicandu-l pe margini(trebuie sa avem in vedere sa pastram ceva aluat pentru grilaj).

Se inteapa aluatul cu o furculita si apoi se toarna compozitia de mai sus.

Din restul de aluat se modeleaza suluri subtiri care se aseaza deasupra sub forma de gratar.

Se bate un ou cu care se unge gratarul si se da desertul la cuptor pana cand se rumeneste.

Se lasa sa se raceasca si apoi se poate taia.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu mere si gem de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Ina 1

26.04.2010, 16:49

La cum arata, chiar ca dau un pupic si zic iar La Multi Ani! . Si-o pun si la favorite, na! Si furculita aia nemarcata, nu statea bine acolo

dicarmencitta1957 1

26.04.2010, 20:42

5 furculite draga Medi,super prezentarea ta,felicitari.

epurasha2bb 1

27.04.2010, 16:52

farte frumosa este!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu mere si frisca